Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Amikor a Fidesz gúnyolódott a KDNP-n

- Advertisement -

A Szövetséget olykor az a vád éri kormánypárti oldalról ( lényegében csak ezzel tudják támadni ), hogy az összeálló ellenzéki pártok korábban milyen nyilatkozatokat tettek egymásról.

Nos, lássuk akkor, milyen viszonya is volt a Fidesznek egykor a KDNP-hez. Ott van az a bizonyos

Csuhások! Térdre, imához!

történet, amelyre ugyan nincs konkrét bizonyíték, csak egy akkori miniszter, Andrásfalvy Bertalan nyilatkozata, amely így szólt:

„Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.”

A miniszter mögött Orbán Viktor, a Fidesz akkori frakcióvezetője ült.

Aztán itt van egy 1991-es eset. Az MDF-es Bogdán Emil beszéde után ez történt a parlamenti napló szerint.:

“Taps az MDF padsoraiban. – Dr. Orbán Viktor: Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

És álljon itt egy megtörtént eset abból az időből, amikor a Fidesz máshogy vélekedett Trianonról. Egy 1990-es történetről van szó, amikor az akkori házelnök így beszélt ( és történt utána, ami történt ) a parlamenti archívum szerint:

„Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselõtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)”

És akkor lazán, megengedően átsiklottunk azon, hogy liberálisból azzá változott Orbán Viktor és a Fidesz, amivé.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version