fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Ezeket a döntéseket hozta ma a KMJV Operatív Törzs

- Advertisement -

-Tekintettel arra, hogy az iskolákban a közétkeztetést az önkormányzat biztosítja, ezért az a döntés született, hogy a 2020. 03. 16-ra, azaz hétfőre megrendelt tízórait, uzsonnát és ebédet déltől egyszerre el lehet vinni, ételhordóban.

– Keddi naptól a nyári szünidei étkeztetéshez hasonló rendszerben biztosítják az ebédet a gyerekek számára, amennyiben arra igény van. A szülőket kérik, hogy hétfőn 12 óráig jelezzék az intézmény részére, hogy keddtől igényt tartanak-e gyermekük számára az ebédre.

-Keddtől városrészenként jelölnek ki majd olyan iskolákat, ahol az arra igényt tartók az ebédet átvehetik.

-Az iskolák jelenleg várják a végrehajtási kormányrendelet megszületését. A távoktatást az esetek döntő többségében megoldhatónak tartják. A következő napokban felmérik, hogy az ehhez szükséges internetes mobiltelefonnal milyen arányban rendelkeznek a gyerekek. A művészeti iskolákban e hét végén kidolgozzák a távoktatási lehetőségeket.

-A tankerület megszervezi, hogy csökkentett létszámú iskolai felügyeletet biztosítson azon alsó tagozatos gyermekek számára, akiknek otthoni felügyeletét a szülők nem tudják megoldani.  Elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő, dolgozó szülők számíthatnak erre a segítségre.

-Az óvodák bezárását jelenleg csak a kormány rendelheti el. Sok szülő megfogadta azt a tanácsot, hogy tartsa otthon gyermekét, ezért a létszámok csökkentek. Várható, hogy lesznek csoport összevonások. Ami már bizonyos: a Corvina óvoda Mártírok Úti 2-es számú Óvodája a 29. szám alól a 31. szám alá költözik, a 2-es számú óvoda épületébe, a katonatelepi Katona Zsigmond utcai óvoda pedig a Platán utcára. Az óvodás gyerekek szüleit arra kérjük, hogy 2020. 03. 17-ig, azaz keddig jelezzék, amennyiben valóban nem tudják megoldani a gyermek otthoni  felügyeletét, hogy a csökkentett létszámú felügyelet biztosítható legyen.

-A bölcsődék hétfőn és kedden a megszokott rendben működnek. Kérjük, hogy keddig a bölcsődés gyerekek szülei is jelezzék, ha végképp nem tudják megoldani a gyerek otthoni felügyeletét.

-Fokozattan figyeljen mindenki az idősekre. Lehetőleg maradjanak otthon, a bevásárlásban segítsenek a családtagok.  A Városi Ifjúsági Civil Kerekasztal és a CédrusNet Kecskemét ezekben az órákban egyeztet egy önkéntes hálózat létrehozásáról, amelynek feladata lesz segíteni az egyedül élő idősek ellátásában.

Hasonló cikkünk:  A Dead Kennedys válasza a CÖF óriásplakát-kampányára: Mi a fenéért támogatnánk Orbán fotelfasiszta rezsimjét?

-Az uszodában és egyéb önkormányzati sportlétesítményekben csak kültéri edzés tartható, kiskorúak esetén szülői engedéllyel.

-Kérjük a társasházak közös képviselőit, hogy fokozottan gondoskodjanak a közös helyiségek (pl. lépcsőház, lift, bejárat) takarításáról, fertőtlenítéséről. Kérjük továbbá, hogy a koronavirus.gov.hu honlapon lévő társasházi tájékoztatókat kinyomtatni és a lépcsőházakban kifüggeszteni szíveskedjenek.

-A polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata hétfőtől nem működik. Kérjük, hogy vegyék igénybe az elektronikus ügyintézés által nyújtott lehetőségeket.

-A városi szolgáltatások rendben működnek, de a személyes ügyfélszolgálatokat több szolgáltató is bezárja. Kérjük, hogy a szolgáltatókat telefonon, e-mailben keressék.

-A Budai utcai nagypiac esetében kérjük, hogy a lehető legtöbb árus a külső piactéren kapjon helyet. A piac hétfőn is nyitva lesz, bevezetik a hosszított nyitvatartást. A belső piactérben bevezetik a zsilipelést annak érdekében, hogy egyszerre nagy tömeg ne legyen zárt térben.

-A városi közösségi közlekedés rendjében jövő héten még nem tervezünk változást. Az autóbuszokat rendszeresen fertőtlenítik. Ennek ellenére kérjük, hogy aki csak teheti, ne szálljon autóbuszra.

-A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben egyszerűsítették a patikák a gyógyszerek kiadását, felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.

Végezetül:

Hangsúlyozottan kérjük, hogy a családok ne szünidőként tekintsenek az elkövetkező időszakra. A gyerekek maradjanak otthon.

-Kérjük a kecskemétieket, hogy a baráti összejöveteleket egy ideig mellőzzék. Csak a lehető legszükségesebb kontaktusok jöjjenek létre. Nagyon fontos, hogy minimalizáljuk a vírus terjedésének esélyeit. Amikor csak lehet maradjanak egymástól 2 méter távolságra.

Tisztelt kecskemétiek!

Komoly próbatétel előtt állunk. A kecskemétiek eddig is bizonyítottak, köszönet ezért minden felelősen gondolkodó és cselekvő polgárnak.

 

Mindannyiunk közös érdeke a megelőzés, ezért fontos a folyamatos odafigyelés. Kérem a kecskemétieket, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak és kizárólag a megelőzésre törekedjenek. A www.kecskemet.hu oldalon elhelyezett koronavírus banner alatt folyamatosan frissülő információkat találnak, kövessék továbbá a koronavírus.gov.hu és az nnk.gov.hu honlapokon megjelenő információkat.

 

Kecskemét, 2020. március 14.

 

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...