fbpx
10.8 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Szegedi és pécsi kutatók előrelépést értek el a koronavírus vizsgálatában

- Advertisement -

Közös projektben vett részt a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem, amiben olyan genetikai markerek azonosítását végezték, amik lehetőséget teremtenek a koronavírus fertőzés lefolyásának még pontosabb megértésére.

A COVID-19 fertőzésen átesett betegek genetikai tulajdonságait vizsgálták a kutatók, amelynek célja olyan humán és vírus genomikai variánsok feltárása volt, amik meghatározzák vagy befolyásolják a fertőzés lefolyását és a betegség kimenetelét.

Sikerült mélységi adatokat kinyerni a betegség kifejlődésének folyamatát illetően, valamint olyan adatokat kaptak, amelyek révén fontos biomarkereket tudtak azonosítani, amik közvetlenül diagnosztikai eljárások kifejlesztését teszik lehetővé a jövőben.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...