fbpx

FRISS HÍREK

Rétvári: a baloldal felelős a 300 milliárdért vásárolt, majd eladatlan lélegeztetőgépek ügyében

- Advertisement -

A KecsUP is megírta, hogy a Transparency International (TI) közel kétéves pereskedéssel kiderítette: a kormány egyetlenegy darabot sem adott el a koronavírus-járvány alatt 300 milliárd forintból megvásárolt 17 ezer darab lélegeztetőgép közül. Az is kiderült, hogy nem is tervezik azokat eladni.

Vadai Ágnes DK-s képviselő tett fel írásbeli kérdést, amiben arról érdeklődik: Ki a felelős a 17 ezer darab lélegeztetőkészülék értékesítési kudarcáért? Ugyanis az hamar világossá vált, hogy teljesen feleslegesen vett ilyen nagy számban lélegeztetőgépeket a kormány, furcsa körülmények és beszállítók bevonásával.

Még a koronavírus járvány legnehezebb időszakában sem volt szükség ekkora számban ilyen eszközre, nem is lett volna elég szakember ennyi készülék működtetéséhez. A 300 milliárd forintos kiadással járó anyagi veszteség csökkentéséért viszont nem törte magát senki.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

Rétvári Bence államtitkár megtalálta a felelőst: a baloldal.

„A kormány mindent megtesz az állampolgárok egészségnek megóvásáért, éppen ezért a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére kiemelt figyelmet fordított. Nem volt kétséges, hogy ha a magyar emberek élete és egészsége a tét, akkor minden követ megmozgatunk, minden forrást előteremtünk. A baloldal politikai stratégiája ezzel szemben az volt, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, ezért mindent elkövettek azért, hogy az eredményes védekezést akadályozzák. Önök a járvány alatt kevesellték a lélegeztetőgépek számát, a járvány után sokallták” – írta az államtitkár.

A kínai lélegeztetőkről szeptember elején az Országgyűlés népjóléti bizottságában is kérdezték volna Pintér Sándort, de sem a belügyminiszter, sem a fideszes képviselők nem mentek el az ülésre.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...