fbpx
18.2 C
Kecskemét
2023. március 21., kedd

FRISS HÍREK

Felmentették Bayer Zsoltot Nagy Blanka becsületsértési perében

Felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsolt fideszes újságírót az ellene becsületsértésért indított per megismételt első fokú eljárásában június 9-én, kedden – írja a Népszava.

A pert a fiatal kiskunfélegyházi Nagy Blanka indította, akit Bayer többször megsértett egy tévéműsorban.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, és innentől kezdve tűrnie kell a kritikát.

Bayer szavai pedig beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, és nem valósítottak meg becsületsértést.

Az előzmények

Mint ismert, 2018 decemberében egy rabszolgatörvény-ellenes kecskeméti tüntetésen szólalt fel a diáklány, és a Trópusi vihar című filmből kölcsönzött durva szavakkal küldte el melegebb égtájak felé a NER vezetőit.

Nagy Blanka (Fotó: Ács Dániel / 444.hu)

Ezután a kormánymédia lejárató kampányt kezdett ellene. Bayer Zsolt az azóta Hír TV-vé átnevezett Echo TV-ben „szerencsétlen nyomorult rohadt kis prolinak” és „igazi kretén barom állatnak nevezte” a fiatal lányt.

Hasonló cikkünk:  Ne induljon ma el Budapestre vonattal, Monor és Pilis között tűzoltás zajlik - vágányzár
Hasonló cikkünk:  A Neumann egyetem rektora is elégtételt kér az Uniótól

Az elterjesztett hazugságok miatt indított sajtópereket sorra megnyerte Nagy Blanka, de Bayert első fokon felmentették a becsületsértés vádja alól, majd a megismételt eljárásban most ismét – lényegében azonos indoklással.

Megbukott emberségből a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium

A lány a bíróságon elmondta, hogy odahaza, Kiskunfélegyházán gyakorlatilag kiközösítették a gimnáziumból. Volt olyan pedagógus, aki közölte, nem akar egy tablón szerepelni a diáktüntetővel. Elhatárolódott tőle az iskolája is.

Ízelítő a Karc FM-ből: A civil tiltakozókat taknyukon, vérükön kell kirángatni a parlamentből

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...