fbpx
Kezdőlap Itthon Bayer ismét kikelt magából – vajon ez lesz a stílus a Kecskemétre...

Bayer ismét kikelt magából – vajon ez lesz a stílus a Kecskemétre érkező Karc FM-en?

fotó: Népszava

Hétfőn este újra összeült a Hír TV Sajtóklub című műsorában a jeles kormánypárti újságírók közössége, hogy megvitassák a közélet legfontosabb fejleményeit. A műsorvezető Bayer Zsolt – aki a hamarosan Kecskemétre érkező Karc FM rádióállomás egyik meghatározó hangja – ezúttal sem fogta vissza magát: előbb a Népszava egyik múlt heti hírén húzta fel magát, amiben a lap arról számolt be, hogy az Európai Parlament plenáris ülésen vizsgálná a nyugat-balkáni sajtóviszonyokba való magyar beavatkozás megtárgyalását.

„A k…va anyátokat! Ha túlvagytok ezen a kis tárgyaláson, akkor az RTL Klubot mi kirúghatjuk holnap?! Meg mi volt itt a rendszerváltás után, amikor egy lendülettel az összes megyei napilapot összevásárolták?! Az tök rendben volt, de ha mi megvesszük egy retkes tévé felét Hátsó-Macedóniában, akkor össze kell ülnie az EP-nek?! Ezek tényleg azt hiszik, hogy bármit lehet?!

– fogalmazott a jeles publicista. A kirohanás egyébként annak kapcsán jutott eszébe, hogy „Németországban minden a Bertelsmanné.” Szerinte Angela Merkel ennek a vállalatcsoportnak a vezetőjével egyeztet, akinek elmondja a vonalvezetést, „hogy mit szabad és mit nem. Ezt hívják ők sajtószabadságnak.”

Bayer Zsolt ismét kikelt magából fotó: Népszava

A műsorban szó esett még az uniós költségvetéssel kapcsolatos magyar és lengyel vétóról is. A meghívott vendégek ennek kapcsán kifejtették, hogy az Európai Uniónál még a Szovjetunió is jobb volt, mert ők nem foglalkoztak a jogállamisági feltételekkel. Gajdics Ottó szerint erre most egyszerű a megoldás: ki kell venni „ezt a jogállamisági baromságot” az egészből és abban a pillanatban megszavazza azt mind Magyarország, mind Lengyelország. Aztán „osszák ki a segélyeket, induljon el a költségvetési ciklus, és utána lehet a jogállamisággal szarakodni.”

Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely szerint az EU: se veled, se nélküled

Az adásban a Fidesz pártcsaládjának frakcióvezetőjének, Manfred Webernek is kijutott a jóból. A néppárti politikus minap azt üzente Orbánnak, hogy „ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független, és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz!” Erre Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője csak annyit üzent vissza:

„Te kis tetű! Te pontosan tudod, hogy Magyarországon valóban független az igazságszolgáltatás.”

A kormánypárti publicista szerint Magyarországon független a sajtó is. „Csak az a baj – mondhatná Orbán Viktor ennek a kis ócska alaknak – hogy tudjuk rólatok, titeket a valóság soha nem érdekelt.”

Ahogy korábban írtuk, a Bayert foglalkoztató rádiónak december 29-ig meg kell kezdenie a kecskeméti sugárzást.

Bayer egyelőre nem beszél: Két hónapos haladékot kapott a kecskeméti indulásra a Karc FM