fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Bayer ismét kikelt magából – vajon ez lesz a stílus a Kecskemétre érkező Karc FM-en?

- Advertisement -

Hétfőn este újra összeült a Hír TV Sajtóklub című műsorában a jeles kormánypárti újságírók közössége, hogy megvitassák a közélet legfontosabb fejleményeit. A műsorvezető Bayer Zsolt – aki a hamarosan Kecskemétre érkező Karc FM rádióállomás egyik meghatározó hangja – ezúttal sem fogta vissza magát: előbb a Népszava egyik múlt heti hírén húzta fel magát, amiben a lap arról számolt be, hogy az Európai Parlament plenáris ülésen vizsgálná a nyugat-balkáni sajtóviszonyokba való magyar beavatkozás megtárgyalását.

„A k…va anyátokat! Ha túlvagytok ezen a kis tárgyaláson, akkor az RTL Klubot mi kirúghatjuk holnap?! Meg mi volt itt a rendszerváltás után, amikor egy lendülettel az összes megyei napilapot összevásárolták?! Az tök rendben volt, de ha mi megvesszük egy retkes tévé felét Hátsó-Macedóniában, akkor össze kell ülnie az EP-nek?! Ezek tényleg azt hiszik, hogy bármit lehet?!

– fogalmazott a jeles publicista. A kirohanás egyébként annak kapcsán jutott eszébe, hogy „Németországban minden a Bertelsmanné.” Szerinte Angela Merkel ennek a vállalatcsoportnak a vezetőjével egyeztet, akinek elmondja a vonalvezetést, „hogy mit szabad és mit nem. Ezt hívják ők sajtószabadságnak.”

Bayer Zsolt ismét kikelt magából fotó: Népszava

A műsorban szó esett még az uniós költségvetéssel kapcsolatos magyar és lengyel vétóról is. A meghívott vendégek ennek kapcsán kifejtették, hogy az Európai Uniónál még a Szovjetunió is jobb volt, mert ők nem foglalkoztak a jogállamisági feltételekkel. Gajdics Ottó szerint erre most egyszerű a megoldás: ki kell venni „ezt a jogállamisági baromságot” az egészből és abban a pillanatban megszavazza azt mind Magyarország, mind Lengyelország. Aztán „osszák ki a segélyeket, induljon el a költségvetési ciklus, és utána lehet a jogállamisággal szarakodni.”

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházmegyéhez tartózó szálloda lett Szeged egyik legjobbra értékelt hotelje

Az adásban a Fidesz pártcsaládjának frakcióvezetőjének, Manfred Webernek is kijutott a jóból. A néppárti politikus minap azt üzente Orbánnak, hogy „ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független, és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz!” Erre Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője csak annyit üzent vissza:

„Te kis tetű! Te pontosan tudod, hogy Magyarországon valóban független az igazságszolgáltatás.”

A kormánypárti publicista szerint Magyarországon független a sajtó is. „Csak az a baj – mondhatná Orbán Viktor ennek a kis ócska alaknak – hogy tudjuk rólatok, titeket a valóság soha nem érdekelt.”

Ahogy korábban írtuk, a Bayert foglalkoztató rádiónak december 29-ig meg kell kezdenie a kecskeméti sugárzást.

Bayer egyelőre nem beszél: Két hónapos haladékot kapott a kecskeméti indulásra a Karc FM

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...