fbpx

FRISS HÍREK

Rengeteg szemét úszik a Tiszán (videó)

- Advertisement -

A Tiszán az elmúlt napokban a vízgyűjtő-területen esett nagy mennyiségű csapadék miatt árhullám indult meg. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság első fokú készültséget rendelt el a folyó mentén Kisköréig.

Az árhullám idén is rengeteg kommunális hulladékot, PET-palackot hoz Magyarországra keleti szomszédainktól – írja az Alfahír.

Nincs mit tenni, helyettük is nekünk kell megtisztítani folyónkat. Részleges mederelzárással, sorba kötött hajókkal próbálják felfogni és kiszűrni az úszó szemetet. Kedd reggelig 911 köbméter vegyes hulladékot emeltek ki a Tiszából Aranyosapátinál és Vásárosnaménynál a vízügy munkatársai.

Honnan jön ez a sok szemét?

A 2018-as adatok szerint az Ukrajnában keletkező települési hulladék 94 %-a hulladéklerakókba kerül, ezeknek 90 %-a nem felel meg az európai követelményeknek. Kárpátalján 200 nagy hulladéklerakóban mintegy 3 millió tonnányi hulladék halmozódott fel, úton útfélen találni illegális szemétlerakókat, és sajnos ma is gyakorlat, hogy még a szállodák is a Tiszánál öntik le a szemetüket. A települések határában hatalmas szeméthegyek magasodnak, amelyeknek egy részét áradáskor magával ragadja a folyó, és átszállítja hozzánk.

Hasonló cikkünk:  Egy szolnoki eset is rávilágít a postai dolgozók elleni támadásokra

Nem sokkal jobb a helyzet az EU-tag Romániában sem.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...