Elkészült a Budapest–Cegléd–Szeged-vasútvonal felújítása a Városligetnél

0
Kecskemét vasútállomás

A Nyugati pályaudvartól Városliget elágazásig tartó bevezető vágányszakasz felújítása augusztus 30-án befejeződik – közölte a MÁV

A felújítás miatt jelenleg még fennálló menetrendi korlátozások augusztus 31-én hajnali négykor véget érnek, a vonatok hétfő reggel már a felújított vágányokon közlekedhetnek. A Nyugati tetőszerkezetének felújítása miatt azonban a ceglédi elővárosi és a záhonyi sebesvonatok menetrendje változik augusztus 31-től december 4-ig.

A májustól augusztus végéig tartó munkálatok keretében a ceglédi (100a) vonal Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakaszán 5,6 kilométeren átépítették a vágányokat, számos váltót kicseréltek, a távközlési eszközök, a biztosítóberendezések és a felsővezeték karbantartását is elvégezték a MÁV FKG szakemberei.

A felújításba vont vágányokkal és kitérőkkel összefüggésben a meglévő váltófűtési rendszereket is korszerűsítették, ennek köszönhetően a váltók már nem fognak lefagyni a téli időszakban.

A munkálatoknak köszönhetően megszüntethetők a sebességkorlátozások, így várhatóan a menetrend szerinti közlekedés is javulni fog ezen a szakaszon – írta az állami vasúttársaság.

A Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra érkezik.

Megbízhatatlanná vált a vasúti közlekedés a Budapest–Cegléd-vonalon – és most még módosul is