fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Elmarad a Kurultaj

- Advertisement -

Az idén augusztus 21. és 23. között Bugacon tervezett Kurultaj elmarad – közölte honlapján a szervező Magyar–Turán Alapítvány pénteken.

„A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani” – fogalmaztak.

Korábban még arról volt szó, hogy csökkentett programmal megtartják, mostanra azonban új helyzet alakult ki a rendezők számára, a környező országokban egyre romlik a járványügyi helyzet és Bugac község lakosai is aggódtak.

„A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek” – írták.

A szervezőknek mindenesetre nem kell nagyon szomorkodniuk, mert a kormány jövőre 200 millió, 2022-ben pedig már 350 millió forinttal támogatja „a Magyar–Turán Közhasznú Alapítványnak a nemzeti identitás megőrzése érdekében végzett munkáját”.

Rendezvények korlátozása – Mi lesz a Kurultaj-jal?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...