Öngyilkos lett Nánási László korábbi Bács-Kiskun megyei főügyész

0
Dr. Nánási László (Fotó: MTV Híradó képernyőkép)

2020. augusztus 2-án, vasárnap hajnalban öngyilkos lett dr. Nánási László korábbi Bács-Kiskun megyei főügyész.

Múlt év november 15-ig volt hivatalban, aznap indoklás nélkül mentette fel pozíciójából őt és helyettesét, dr. Dókáné dr. Pályi Krisztinát Polt Péter legfőbb ügyész. Utódja dr. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze lett.

A 24.hu úgy értesült, a tavalyi felmentés a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz  tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügyével állt kapcsolatban.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-posztjában megdöbbentőnek nevezte a halálhírt, valamint megemlítette, hogy a Simonka György– és a Boldog István-ügyekben is Kecskemétről nyomoztak.

Életrajza szerint Nánási László 1960-ban született Kiskunfélegyházán. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait szülővárosában végezte. Jogász diplomáját 1984-ben, a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerezte. Diplomázás után Kiskunfélegyházán fogalmazóként kezdte munkáját az ügyészségen. Jogi szakvizsgája letétele után 1986-ban Kecskeméten lett városi ügyész. 1993-ban kérte áthelyezését a megyei főügyészségre, aminek élére 2011-ben nevezték ki. Abban az évben a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével is kitüntették.

Ügyészi tevékenysége mellett jogtörténeti cikkeket is publikált régóta.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy a 06 80 820 111 telefonszámot!