Félmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki a snicceres támadó fejére

0
Grafika a snicceres támadóról (Rajz: Police.hu)
Hirdetés

500 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel dabasi snicceres támadó fejére – közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ).

Amint arról beszámoltunk, 2020. augusztus 14-én, péntek este a Lajosmizséről Budapestre tartó személyvonat kalauzát 21 és 22 óra között, Dabas és Inárcs-Kakucs állomások között  megtámadta egy fizetni nem akaró férfi.

A fiatal jegyvizsgálónőt tapétavágóval többször könnyebben megsebesítette az arcán, a combján és a mellkasán, aki ezért vágásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az eset következtében a nő kórházba került, és a mai napig kezelésre szorul.

Hirdetés

Az elkövető viszont eltűnt.

A Vasutasok Szakszervezete ezért szeptember 3-án

500 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval segíti a rendőrséget az elkövető kézre kerítésében.

Az elkövető 25 év körüli férfi, 165-170 cm magas, vékony testalkatú, arca kerek, haja rövid, fekete, szeme sötétbarna, hangja mély, jobb fülében karika fülbevalót hord. A bűncselekmény elkövetéskor khaki színű rövid ujjú pólót és fekete farmernadrágot viselt. Fantomkép is készült róla, amely cikkünk elején látható.

„Egyszerűen tarthatatlan, ami időnként a vonatokon folyik, s ez a késeléses eset is mutatja, egyre brutálisabb támadások érik a vasutasokat” – nyilatkozta Meleg János, a VSZ elnöke. „Véget kell vetni ennek az egyre gyakoribb brutalitásnak addig, amíg tragédia nem történik” – mondta.

Az ATV riportja a témában

Kötelezővé teszik a testkamerát a kalauzoknak a Budapest–Lajosmizse-vasútvonalon