Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Károli egyetem: Nem célszerű arra következtetni, hogy megszűnik a kecskeméti tanítóképzés

- Advertisement -

A Károli Gáspár Református Egyetem ma válaszolt tegnapi kérdéseinkre. Arról érdeklődtünk, hogy mi lesz a kecskeméti tanítóképzéssel, miután a 2021/2022-es tanévre nem hirdettek tanító szakot a kecskeméti képzőhelyen. Hegedűs Gábor egykori dékán azt írta a Facebookon erre, hogy kivégezték a kecskeméti tanítóképzést.

Károli: 2021-re nem lesz tanító szak, viszont lesz másik négy, ami korábban nem volt

Az egyetem szerint azonban nem célszerű a következő tanévre meghirdetett képzések alapján arra a következtetésre jutni, hogy végleg megszűnne Kecskeméten a tanítóképzés. Ezt írták:

„A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 2020. július 31-én vált ki a Neumann János Egyetem szervezetéből és olvadt be a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe. A 2020. évi általános felvételi eljárás keretein belül a Neumann János Egyetem hirdette meg a felvételi jelentkezést. A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a beolvadást követően a teljes képzési portfólióját – a képzések iránti igények felmérésének elvégzésével együtt – áttekintette, és ennek eredményeként a tanító alapképzési szakot Budapest és Nagykőrös képzési helyeken, a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakot Budapest és Kecskemét képzési helyeken, míg az óvodapedagógus alapképzési szakot pedig mind a három képzési helyen (Budapest, Kecskemét, Nagykőrös) hirdeti a 2021. évi általános felvételi eljárásban.”

„A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a kecskeméti képzési hely működésének és fenntarthatóságának stabilizálása és képzési kínálatának bővítése érdekében a tanító alapképzési szakot nem hirdette meg a 2021/2022. tanévben.” – szögezték le a levélben.

Azok, akik a kecskeméti képzőhelyen kezdték meg tanulmányaikat, itt is folytathatják és itt is fejezhetik be. A levelet azzal zárta az egyetem, hogy a 2021-es felvételi eljárásban Kecskeméten hét különböző munkarendű és szintű képzést kínálnak, amelyek közül négy korábban nem volt elérhető a városban.

- Advertisement -
Exit mobile version