Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Elképesztő videó: Szabályok sorát megsérthette egy kiskörúti „versenyző”

- Advertisement -

Nem mindennapi videó landolt szerkesztőségünk postaládájában. Olvasónk szombaton este 20 óra előtt nem sokkal indult haza, amikor arra lett figyelmes, hogy több autó is nagy sebességgel húz el a többi autós között cikázva a Hornyik János körúton. A kiskörútnak ez a szakasza az, ahol visszatérően versenypályának használják az úttestet fiatal sofőrök. Kicsit előbb, a piarista gimnáziumnál lévő kanyarban készült az a felvétel, amelyet megosztottunk március 14-én. A videó hatására indított másnap razziát a rendőrség, és több autóst is megbüntetett.

Tehát látva a nagy sebességgel elhúzó autósokat, elindította a felvételt, és nem kellett túl sok idő hozzá, hogy rögzítse a következő videót. Úgy kezdődik, hogy elmegy mellette egy rendőrautó, majd kb. 10 másodperc múlva megérkezik egy sötét színű autó.

Elképesztő videó egy kiskörúti "versenyzőről"

Vegyük sorba, milyen szabálytalanságokat követhetett el a sötét színű autós.

  • Ezen a szakaszon, a sarki pizzériától 40-es tábla van, ez a sebesség pedig sanszosan nagyobb annál
  • Ahol elhúz, az már nem is sáv, az már a parkoló
  • A parkolót elhagyva, egy forgalomtól elzárt területen keresztül tér vissza az úttestre
  • Amikor visszatér az úttestre, láthatóan nem indexel
  • A fehér autó már azelőtt indexelt (ez látható a felvételen lévő visszapillantóból), hogy jobbról megelőzte őt a sötét színű autó
  • Olvasónk autója mögött nem sokkal húzhatott el a sötét színű autó, amely talán a fehér autósra is a szívbajt hozta, hiszen kanyarodási szándékkal közelítette a kereszteződést

A versenyzés megfékezése – első és gyors lépésként már nem sárgán villognak a lámpák

Korábbi cikkeink alatt sokan védik azokat az autósokat, akik szabálytalanul használják esténként a közutat. Olyanokkal jönnek, hogy unalmas már a bezártság; inkább ez, mint a drogok (mintha csak ez a kettő lehetőség lenne); senkire nem jelent veszélyt néhány deci benzin elégetése; épp nem volt senki a közelben, és így tovább. Néhány kommentből az vehető ki, hogy írója is vélhetően „versenyző”. Ők láthatóan büszkék arra, amit tesznek, és csak jó mókának, veszélytelen szórakozásnak tartják cselekedetüket.

Korábban a sajtót megjárt, egy kidöntött körúti korlátot mutató fotó kapcsán a rendőrség azt kommunikálta, hogy egy szerelmi bánatba merült 42 éves férfi okozta a kárt, erre fel kommentelők hada kezdte írogatni a közösségi médiában, hogy lám, nem is a körúti „versenyzők” voltak. Miközben teljesen mindegy, hogy éppen így volt-e vagy sem, hogy közéjük tartozik-e vagy sem. Nem az a probléma, hogy egy bizonyos csoport használja nagyobb sebességgel, szabálytalan manővereket végrehajtva a város útjait. A probléma az, hogy rendszeresen előfordul, hogy ilyesmi történik a város útjain, bárki is kövesse el. A rendőrség szerint a korlátot kidöntő férfi elismerte, hogy rosszul választotta meg a sebességet.

Király József, a belváros önkormányzati képviselője (Szövetség) a Facebookon jelezte a március 14-i videó után, hogy írásban fogja kérni a kiskörúton több gyalogosátkelő szintbéli kiemelését, valamint levélben kérte a polgármestert, hogy vizsgáltassa meg, milyen forgalomtechnikai lehetőségekkel lehetne megfékezni a kiskörúti versenyzést. De addig is, állítsák folyamatos működésre a jelzőlámpákat. Miután ez megtörtént, Király József újabb posztban köszönte meg a polgármesternek a gyors intézkedést.

- Advertisement -
Exit mobile version