Órákkal a megjelenés előtt a KecsUP-nál volt a kormányrendelet valamilyen verziója

0

Bejárta a sajtót Hadházy Ákos felfedezése, amely szerint egy autóalkatrészeket forgalmazó üzlet honlapján hamarabb megjelent az a kormányrendelet, amelyet már mindenki nagyon várt Gulyás Gergely csütörtöki bejelentése óta. A képviselő erről 15:13-kor posztolt.

A KecsUP-nak is elküldték a kiszivárogtatott rendeletet

Ez előtt több, mint egy órával a KecsUP postaládájában is landolt a rendelet (vagy ahhoz nagyon hasonló szöveg, mint utólag kiderült), amely akkor még nem volt hivatalos, ugyanis nem jelent még meg a Magyar Közlönyben. Itt ugyanis valamikor délután négy óra után vált olvashatóvá. Mi 13:56-kor kaptuk meg, szintén autós vonalon. Bár a kormány szerint ez csak egy hamisítvány, Hadházy szerint a lényegi rész szinte megegyezik a hivatalos verzióval. Mi ugyanerre a megállapításra jutottunk.

Hasonló cikkünk  Akár 3 évig is visszatarthatják a járvány elleni küzdelemben dolgozók szabadságát

Betettük a két szöveget egy összehasonlító alkalmazásba, és döbbenetes hasonlóságot tapasztaltunk. Természetesen van különbség, de ezek inkább stilisztikai változások, illetve kiegészítések. A lényegi rész jóformán megegyezik. Itt van néhány részlet. Kattintásra jobban látszódik. Jobbra van a hivatalos verzió.