fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Hadházy és az MKKP együtt támadták meg a kormány konzultációját

- Advertisement -

Közleményben jelezte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), hogy Hadházy Ákossal és Heindl Péter jogásszal együtt megtámadták a kormány legutóbbi, úgynevezett szuverenitásvédelmi konzultációját és plakátkampányát, mert ezek szerintük sértik a hazai jogrendet.

A beadványt a Nemzeti Választási Bizottsághoz juttatták el, ami szerint három kérdést kell tisztázni:

• „A hazai jogrend szerint jogsértő-e az állami szerveknek a választópolgárok véleményalakítását befolyásoló, és így a következő választások eredményét is befolyásoló (vagy befolyásolni akaró) fizetett politikai reklámtevékenysége?

• Amennyiben az állami szervek ezen tevékenysége jogsértő, akkor a jogsértés csak a hivatalos kampányidőszakban, vagy azon kívül is megtörténhet?

• Amennyiben a jogsértés a hivatalos kampányidőszakon kívül is megtörténhet, akkor vajon a törvény szerinti jogorvoslati fórumok rendelkeznek-e hatáskörrel a jogsértés miatti jogorvoslati kérelem elbírálására?”

Hasonló cikkünk:  Szijjártó hiába repült luxusgépen, nyújtózkodni sem tudott

Beadványukban részletesen megindokolják, hogy szerintük a hazai jogrend alapján mindhárom kérdésre igen a válasz. Ez alapján kérik a jogsértés megállapítását és a Kormánynak, valamint a „nemzeti konzultációs” kérdőíveket felelős kiadóként jegyző Miniszterelnöki Kabinetirodának a további jogsértő tevékenységtől való eltiltását.

Persze tisztában vagyunk vele, hogy itthon jó eséllyel el fogják kaszálni, de szeretnénk az EU bírósága elé vinni, mivel az EP-választás tisztasága is kétséges – fejtették ki.

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...