Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Újságcikkben hálálkodik Kína Magyarországnak, hogy segítünk piacot nyitni vakcinájuknak

- Advertisement -

A kínai kommunista párt nemzetközi hírlapja, a Global Times nem győz hálálkodni Magyarországnak, amiért a Sinopharm vakcina a napokban megkapta a Magyar Országos Gyógyszerészeti és Táplálkozástudományi Intézet által az úgynevezett GMP tanúsítványt, amely azt jelenti, hogy a kínai vakcina gyártása (de csakis a gyártási folyamatról van szó) biztonságos. Ezzel pedig az első ilyen tanúsítványuk ez egy EU-s országtól.

Ennek az igazolásnak a kiadása nagymértékben növeli a kínai gyártású vakcinák versenyképességét Európában – írja a kommunista lap.

A Global Times az előzményekről azt írja, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Táplálkozástudományi Intézet felülvizsgálta a Sinopharm vakcina gyártását, és januárban megszerezte a termelési folyamatok teljes dokumentációját. A Sinopharm március 3-án benyújtotta a vonatkozó nyomonkövetési jelentést. Csütörtökön Magyarország hivatalosan GMP tanúsítványt adott ki a Sinopharm COVID-19 vakcinájához.

Majd újra leszögezi a cikk, hogy

a tanúsítvány megadása növeli a kínai oltóanyagok versenyképességét a nemzetközi piacon. 

Még arról is említést tesz a lap, hogy a Magyarország által hozott döntés referenciát jelenthet a kínai oltások jövőbeni jóváhagyására más EU-országokban, ami szintén a kínai oltások nagyobb mértékű elismerését eredményezheti az EU-ban.

 

- Advertisement -
Exit mobile version