Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Választókerületünkben is megalakította az ellenzék a Helyi Előválasztási Bizottságot

- Advertisement -

Mint ismeretes, a hat ellenzéki párt egy előválasztáson fogja eldönteni, hogy választókerületenként ki legyen az ellenzék közös képviselőjelöltje a Fidesszel szemben, illetve ki legyen Orbán Viktor kihívója a miniszterelnöki tisztségért. Ahogy arról az országos sajtó is beszámolt, elkészült az előválasztás menetrendje, amely szerint múlt hét végéig kellett megalakulniuk a helyi előválasztási bizottságoknak mind a 106 egyéni választókerületben. Értesüléseink szerint ez a mi választókerületünkben is megtörtént.

Az előválasztás menetrendjéről a portál azt írja: július 26-tól kérik a jelöltek bejelentkezését, nyilatkozataik leadását, frakcióba jelentkezését. Augusztus 23-tól vehetik fel a jelöltek a jelöltségükhöz szükséges aláírások gyűjtőíveit, amelyeket szeptember 6-án délelőttig kell leadniuk a megfelelő számú ajánló aláírásokkal. Szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelöltet, illetve lehet voksolni a miniszterelnökjelöltekre is. Aki a képviselőjelöltjelöltek közül a legtöbb szavazatot kapja, azt a személyt indítja a 2022-es tavaszi országgyűlési választáson az adott választókerületi mandátumért a hatpárti ellenzéki együttműködés.

Ha a miniszterelnökjelölt-jelöltek közül senki nem szerzi meg a szavazatok abszolút többségét, vagyis az összes voks felét és annál legalább egy szavazattal többet, akkor második forduló következik október 4. és 10. között.

A hatpárti ellenzéki összefogás döntése értelmében az Országos Előválasztási Bizottság mellett mind a 106 egyéni választókerületben létrehozzák a Helyi Előválasztási Bizottságokat (HEVB), amelyekbe – az OEVB-hez hasonlatosan – mind a hat párt delegál egy-egy tagot. Az Országos Előválasztási Bizottságban (OEVB) az együttműködésben résztvevő pártok képviseltetik magukat, a delegálták: Sebián-Petrovszki László (DK), Szabó Gábor (Jobbik), Hanák Gábor (LMP), Molnár Zsolt (MSZP), Hajnal Miklós (Momen-tum), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd).

A hatpárti ellenzéki összefogás egy előválasztási etikai kódexet is elfogadott, ami alapján kampányolni fognak az együttműködésben részt vevő pártok. A dokumentumban többek között rögzítették, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak, továbbá az ellenzéki pártok az előválasztás eredményét tiszteletben tartva segítik a győztes jelöltek további munkáját a kormányváltás érdekében.

A Heti Hírek információi szerint az országos menetrendhez igazodva a Pest megyei 12. szá-mú választókerületben is (Cegléd, Nagykőrös, Abony, Csemő, Újszilvás, Törtel, Jászkarajenő, Kocsér, Nyársapát, Kőröstetétlen) a kijelölt határidőig megalakult a Helyi Előválasztási Bizottság. Tagjai: Kollár Sándor (DK), Oláh József (Jobbik), Földi Áron (LMP), László Ferenc (MSZP), Szováti Árpád (Momentum), Burai János (Párbeszéd). Lapunk úgy tudja, hogy a bizottság már ülésezett és több fontos döntést is hozott az előválasztás helyi lebonyolításával kapcsolatban.

könyvelő

- Advertisement -
Exit mobile version