fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Miről szól a Fudan egyetem elleni tüntetés?

Tízezres tömeg tüntetett szombaton délután Jámbor András és a Szikra Mozgalom által szervezett demonstráción a Diákváros helyére tervezett Fudan kampusz és az Orbán-kormány ellen. A kormány óriási lehetőséget lát a kínai egyetem Budapestre költözésével. 

Mégis miért vált közüggyé a sanghaji elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának építése? Azért, mert az 540 milliárdosra becsült építkezés jelentős részben:

– kínai alapanyagokból,
– kínai munkával,
– már előre kiválasztott kínai céggel,
– nagyrészt kínai hitelből valósulna meg,
– amit a magyar adófizetők állnának.

Ráadásul a kínai egyetem, amit 5 ezer fővel terveznek indítani, pont ott épülne, ahová a Budapest Diákvárost tervezték. A Diákváros 8-10 ezer magyar és külföldi hallgatónak adna megfizethető kollégiumi lakhatást.

A beruházás pillanatok alatt politikai üggyé vált, amit a kormány óriási lehetőségnek állít be, hiszen a világ élvonalába tartozó egyetem felgyorsítja a magyar felsőoktatás megkezdett nemzetköziesítését és további kínai beruházásokat hozhat hazánkba, mondta Palkovics László miniszter.

Hasonló cikkünk:  Évente új karakterpárral kezdődnek majd a rendszámok

Azok, akik a kínai kampusz ilyen feltételekkel való budapesti építését ellenzik, azok szerint:

nem hoz tisztességes versenyt az egyetemi szférába,
– elveszi a területet a Diákvárostól,
– a kormány az olcsó kollégiumok helyére a magyarok pénzéből épít elit egyetemet a kínai kommunistáknak, ugyanis a Fudan egyetem preambulumában az szerepel, hogy az egyetem hű a Kínai Kommunista Párt vezetéséhez, végrehajtja a párt oktatáspolitikáját, elfogadja a marxizmus vezető szerepét,
– ideológiai csata zajlik Nyugat és Kelet között, ahol Orbán Viktor a keleti oldalt választotta, elfeledve, hogy 1989-ben maga is tüntetett a Tienanmen téri vérengzések ellen.

Hasonló cikkünk:  A Google Street View esete a vasvillával - frissítve!

Röviden így foglalhatjuk össze, hogy tegnap ki miért ment tüntetni a Fudan egyetem ellen Budapesten.

A tüntetés képei (erosito.hu)

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...