Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Dobrev Klára tévedéséről vitáznak, ezzel kezdődött a közgyűlés

- Advertisement -

Pászti András belevágott a közepébe. Ügyrendi kérdésben azt kérdezte, hogy van-e valamilyen új uniós szabály arra nézve, hogy a polgármester hölgyeket ezután uraknak kell szólítani.

Ennek az előzménye, hogy Dobrev Klára, a DK előválasztási miniszterelnök-jelöltje Kecskeméten az egyetemi átszervezésről és a polgármester felügyelőbizottsági tagságáról szólva polgármester úrnak nevezte Kecskemét polgármesterét. Erről a tévedésről korábban már beszámolt az állami sajtó és a helyi önkormányzati sajtó is, sokkal hangsúlyosabban, mint arról, hogy mit mondott a jelölt egyébként. Hibázott Dobrev abban is, hogy nem 500 ezret keres Szemereyné Pataki Klaudia az egyetemi alapítványnál, hanem 1,6 milliót, ezt azonban nem javította ki a Kecskeméti Televízió a bakiról tudósítva. A KecsUP élőben közvetítette a beszédet, így nálunk is hallható volt a tévedés. Csaknem 100 ezren látták már a videót.

Természetesen semmilyen ilyen szabály nincs, egy tévedésről volt szó, ami annak tudható be, hogy naponta több helyen is felszólal Dobrev Klára – szólalt fel érintettség okán Szőkéné Kopping Rita, aki DK-s előválasztási jelölt a Bács megyei 1-es körzetben és ő volt a látogatás házigazdája.

Fekete Gábor Fidesz-KDNP-s képviselő azt vetette fel, hogy egy átlagember nem baj, ha nem tudja, ki a polgármester, de egy miniszterelnök-jelölttől ez elvárható, ezért olyan jelöltek induljanak, akik tisztában vannak ezzel.

Dobos József ellenzéki képviselő is felszólalt. Megjegyezte, hogy volt már kecskeméti kormánypárti képviselő is, aki leurazta a város polgármesterét. Bárki megtévedhet, ezért szégyen, hogy így kell kezdődnie a közgyűlésnek.

A polgármester annyit fűzött hozzá, hogy így van, és egyébként ő bármelyik jelölttel szívesen találkozik, aki a városba érkezik.

Még ezelőtt egy perces néma felállással emlékeztek a képviselők a koronavírus áldozataira. Illetve Török Józsefné képviselő letette az esküt. Ő ült be a váratlanul elhunyt Gulyás Zoltán képviselő helyére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version