Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskeméten is jöhet a kötelező oltás, ha a Fidesz többség úgy dönt a rendkívüli közgyűlésen

- Advertisement -

Az Orbán-kormány október 28-án hozott döntése értelmében átruházta a jogot a munkaadók vállára, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezen a kormányinfón az önkormányzatokat is felszólította, döntsenek arról, előírják-e saját dolgozóiknak a koronavírus-vakcinákat.

A járványkezelésről eddig a kormány központilag döntött és a miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem lesz kötelező oltás. Láthatóan a korábbiakhoz képest jelentős fordulat következett, ami döntés elé állította a kecskeméti polgármestert, Szemereyné Pataki Klaudiát is, aki eddig saját hatáskörben több száz döntést meghozott, most viszont rendkívüli közgyűlést hívott össze november 4-re.

A polgármester dönthetne, de a közgyűlés elé viszi a kérdést

A Magyar Közlönyben részletesen szabályozzák a koronavírus negyedik hulláma ellen hozott kormánydöntéseket. A polgármesteri hivatalok és önkormányzati fenntartású köznevelési, szociális, kulturális és más intézmények esetén a polgármester dönthet arról, hogy előírja-e a foglalkoztatottaknak a védőoltás felvételét.

A közgyűlésen összesen három előterjesztést tárgyalnak. Elsőként arról döntenek, hogy a városi tulajdonban lévő cégek és szociális alapellátásokat nyújtó intézmények számára javasolják-e a kötelező oltást. Ide olyan cégek tartoznak, mint a piac, a Kik-For, Bácsvíz, Termostar. Az előterjesztésből az is kiderül, hogy melyik cégnél mennyien vették fel eddig az oltást. Például a TISZK-nél a dolgozók 57%-a oltott, a Közlekedési Központnál 70%, a Bácsvíznél 80%, a Hirös Sportnál 81%.

A testület utána abban dönt, hogy elrendeljék-e a város által fenntartatott óvodákban, múzeumokban, színházban, könyvtárban, idősotthonokban, városrendészetnél, polgármesteri hivatalban dolgozók számára a kötelező védőoltását. Pontosabban az előterjesztés arról szól, hogy a közgyűlés javasolja-e a polgármester számára, hogy rendelje el itt a kötelező oltást. A polgármester egyébként ebben a kérdésben egyedül is dönthet.

Végül pedig arról szavaznak, hogy tájékoztatót kapnak a közgyűlés tagjai az Operatív Törzs maszkhasználattal kapcsolatos döntéseiről.

Friss hír, hogy Pokorni Zoltán fideszes polgármester kedden elrendelte a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatottak számára. Székesfehárváron és Debrecenben ellenben ezt nem tették meg a polgármesterek.

- Advertisement -
Exit mobile version