fbpx

FRISS HÍREK

Hadházy: Úgy fizettek félmilliárdot a bócsai trágyadombra, hogy a cég ellen csalás miatt nyomoztak

- Advertisement -

Hadházy Ákos, ellenzéki győzelem esetén tárca nélküli antikorrupciós miniszter, decemberben mutatott meg egy trágyadombot Bócsán. Közölte akkor, hogy ennek helyén egy trágyakezelő üzemnek kellene lennie, de ebből csak a trágya látszódik. Mindenesetre az állam kifizette már a nyertes cégnek az uniós pályázati pénz nagy részét, csaknem félmilliárd forintot. De miután információi alapján, a nyertes cég ellen nyomoznak, megkérdezte a legfőbb ügyészt erről. Akkor a válaszból az derült ki, hogy költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV a Kologarn Kft. ellen.

Hadházy: Vajon melyik politikus intézte?

Most újabb információkkal állt elő Hadházy Ákos. Egyrészt azzal, ami nem annyira fontos, de mégis tény, hogy miután írt a trágyadombról, onnan eltávolították a pályázati pénzről szóló táblát. Ami fontosabb, hogy újabb részletet tudott meg Polt Péter legfőbb ügyésztől.

„Újabb kérdésemre tegnap elárulta, hogy már vádat is emeltek 14 ember ellen, mert hamis számlákkal fedtek le EU-s támogatásokat. Azt is megírta, hogy a mezőgazdasági alapból loptak.
4) Csakhogy ez a félmilliárdos trágyadomb az ún. GINOP programból származik, amelyik NEM mezőgazdási támogatás. Tehát NEM az ellopott trágyagyár miatt zajlott nyomozás.”
Hadházy ebből a következőt vonta le:
„Ez pedig azt jelenti, hogy ÚGY FIZETETT KI A MAGYAR ÁLLAM FÉLMILLIÁRDOT EGY TRÁGYADOMBRA, HOGY KÖZBEN UGYANEZ ELLEN A CÉG ELLEN MÁR CSALÁS MIATT NYOMOZTAK.”
Posztját úgy fejhezi be, hogy nagyon kíváncsi arra, vajon melyik politikus intézte ez.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...