Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Öveges főépítész nem ment el, nem alakult meg a parkolóház tervét vizsgáló munkacsoport

- Advertisement -

Ma tartotta volna alakuló ülését a Dobó körútra tervezett Univer parkolóház- és bevásárlóközpont létesítését vizsgáló munkacsoport, de érdemi munkát nem tudott végezni, mert Öveges László főépítész távolléte miatt nem tudták elfogadni az ügyrendet. Ehhez ugyanis minden tagnak jelen kellett volna lenni – számolt be a sikertelen ülés után közleményében a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció.

Kecskemét közgyűlése még decemberben döntött arról az ellenzéki frakció kérésére, hogy állítsanak fel munkacsoportot. Aminek feladatául szabták a parkolóház üzemeltetésére vonatkozó megállapodás tervezetének véleményezését, az esetlegesen megnövekedő forgalom terhelés hatásainak, illetőleg ezek megoldására forgalom szabályozási döntések vizsgálatát. Továbbá a fejlesztéshez kapcsolódó telekügylet véleményezését.

A Fidesz frakció azt mondta, nem kívánnak részt venni a munkacsoportban. A fideszes Falu György alpolgármester azzal érvelt, hogy építeni kell a parkolóházat, mert ott a hely, beruházó is akadt rá, épüljön meg minél hamarabb. Az érdemi működés céljával Szemereyné Pataki Klaudia polgármester végül három hivatali kollégát javasolt delegálni a munkacsoportba: az aljegyzőt, a Mérnöki Munkacsoport egy kollégáját és Öveges László főépítészt. Az ellenzéki frakcióból a munkacsoportban Dr. Vancsura István, Király József és Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselők vesznek részt.

A következő, de ismételten az alakuló ülésre előreláthatólag március 22-én kerül sor.

Mi is ez a parkolóház és bevásárlóközpont ügy?

A Dobó körúton az Univer többemeletes parkolóházat és bevásárlóközpontot építene, miután a kecskeméti önkormányzattól egy telekcsereügylet révén hozzájutott tavaly ősszel a Domus parkoló területéhez. A beruházást hamar kiemeltté is nyilvánították, amivel az önkormányzat a belvárosi parkolási gondokat enyhítené. A magánberuházásról szóló terv társadalmi megvitatására mindösszesen 15 nap állt rendelkezésre.

A rövid idő ellenére számos civil szervezet, köztük a Városi Civil Kerekasztal – Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal részletes állásfoglalást adott ki, mert szerintük Kecskemét szívébe tervezett felszíni parkolóház terve a város közgyűlése által elfogadott „klíma- és környezetvédelmi célokat figyelmen kívül hagyja”. Mindezért pedig fákat vágnának ki, ami ellen voltak már, akik tiltakoztak is. A parkolóház terve sok Dobó körúti lakosnak nem nyerte el a tetszését, akik most az aláírásgyűjtést fontolgatják. És vannak olyan Dobó körúti lépcsőházak, ahol lakógyűlésen mondták ki: nem támogatják a Domus parkoló helyére tervezett beruházást. A parkolóház tervéről élénk vita bontakozott ki több online fórumon is, amiről a KECSUP a fideszes Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert is megkérdezte, választ viszont csak nagyon tömöret kapott. 

Az ügy itt tart most. Folytatása várható.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version