Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A héten több kecskeméti iskolában folytatódott a polgári engedetlenségi mozgalom

- Advertisement -

A pedagógus polgári engedetlenségi mozgalom február 14-én hétfőn kezdődött, miután az előtte levő pénteken a kormány kiadott egy rendeletet, ami a pedagógusok szerint gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájk jogot. A kabinet ugyanis megköveteli, hogy az iskolák és óvodák reggeltől délutánig biztosítsanak gyermekfelügyeletet a sztrájk alatt is, tehát a munkabeszüntetés alatt is dolgozniuk kellene a tanároknak.

A polgári engedetlenségi akció jelen esetben azt jelenti, hogy a munkavállalók nem veszik fel a munkát, nem folytatnak oktatási tevékenységet. A figyelemfelkeltő akcióban való részvételről nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntenek a résztvevők, és kijelentik, hogy a következményeit vállalják az akciónak.

A szabad sztrájk jog gyakorlását azért követelik a pedagógusok, mert a január végi figyelmeztető sztrájk után, mivel a kabinettel nem sikerült hónapok óta megegyezni, március 16-tól határozatlan idejű munkabeszüntést tartanak.

Az országos mozgalomhoz több kecskeméti iskolából csatlakoztak és vállaltak szolidaritást

Legutóbb március 8-án és 9-én

Az Arany tanárai a nyilatkozatukban ezt írták:

„Kötelességünknek érezzük, hogy kiállásunkkal felhívjuk a figyelmet az alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára.”

Február közepe óta a sztrájk jog szabad gyakorlását követelték a következő kecskeméti intézményekben:

- Advertisement -
Exit mobile version