Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A globális infláció begyűrűző hatása már a szamóca árán is meglátszik

- Advertisement -

Magyarország, azon belül is Lajosmizse és környéke (benne Kecskemét) mindig is szamóca  (eper, földieper, ki hogy szereti) nagyhatalomnak számított. Tonnaszámra érik itt ez a gyümölcs a fóliaházakban, jó neki itt a klíma, az öntözés segíti a megfelelő csapadék pótlását is, így aztán finom elsz az eper (szamóca, földieper, ki hogy szereti).

5.000,-Ft/kg Lajosmizsén

A méret, az illat és az íz okozhatja, hogy prémium ára van szezon elején a földiepernek és később se nagyon csökken le 1000 Ft alá a kilónkénti ár. Jelenleg a legfrissebb ár amit találtunk az 5.000,-Ft/kg, cserébe ingyen kiszállítják:

 

2.500 – 3.600,-Ft/kg Budapesten

Körülnéztünk, hogy a fővárosban milyen árakat találunk és meglepődtünk. A Piac Online heti felmérése szerint 2.500 és 4.000 ft között lehet kapni az eper kilóját.

Forrás: Piac Online, https://piaconline.hu/arak/

2 EUR pro kilo Bécsben

És akkor a nagy internetes keresgélésben talál az ember egy magyar posztot, hogy nagypénteken 2 EUR a szamóca Bécsben. (A spenót 1,5 EUR, a spárga pedig 3 EUR jelenleg).

Védjen meg téged a magyar kormány

És akkor elgondolkozik az ember, hogy jó e neki, ha a kormány megvédi bármilyen gazdasági hatástól. Persze, Bécsben nem lajosmizsei szamócát fog enni, hanem marokkóit meg görögöt. 800 forintért. Nem, ez most nem a jelenlegi kormány kritikája. Hanem az összesé, amelyik bezárja a polgárait, játszik az árfolyammal, félrevezető információkat ad az inflációról és torzítja a versenyt. Lehet így, csak akkor 5.000 forint lesz a szamóca és hatósági áras a liszt.

Könnyed befejezés: minek nevezzelek?

Poll not found

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version