fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

LMP: népszavazás csak a Fidesz kedve szerint

- Advertisement -
  • Az LMP szerint az Alkotmánybíróság döntése után egyértelmű: a Fidesz meggyőződése, hogy – legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki kezdeményezés – Magyarországon akkor lehet népszavazást tartani, amikor a Fidesz ezt a saját szempontjából előnyösnek tartja.
  • A DK szerint „Orbán Viktor törvénytelen kormánya megszállta Magyarországot és tönkreteszi a hazát”.

Az ellenzéki pártok a közleményükben arra reagáltak, hogy az Alkotmánybíróság döntése szerint nem lehet népszavazást tartani a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében.

LMP: Nevetséges a 3 hónapos álláskeresési járadék, amikor a munkakeresés átlagos ideje 1,5 év

Az LMP szerint teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz azért nem akarja a referendumot, mert pontosan tudja, hogy a magyar emberek többsége azt gondolja:

a Fudan Egyetem megépítésénél fontosabb, hogy a magyar diákoknak legyen elég kollégiumi férőhely, ahogy azzal is egyetértenek, hogy nevetséges 3 hónapra adni álláskeresési járadékot egy olyan országban, ahol a munkakeresés átlagos ideje 1,5 év.

„A Fidesz megpróbálhatja elkaszálni annak a lehetőségét, hogy a többség egyértelműen ki tudja fejezni ebben a két kérdésben az álláspontját, de nem tud változtatni azon a tényen, hogy ezekben a kérdésekben az álláspontja mögött nincs társadalmi támogatottság. Mi pedig meg fogjuk találni azokat az eszközöket”, amikkel „a többség álláspontjának érvényt tudunk szerezni” – írta Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor levélben kér adományt a Fidesz kampányára

DK: Orbán törvénytelen kormánya megszállta Magyarországot és tönkreteszi a hazát

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője és pártigazgatója hétfőn azt mondta a parlamentben, hogy „amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd népszavazáson”.

„Friss hír, hogy a fideszes tagokkal feltöltött Alkotmánybíróság elkaszálta az ellenzék népszavazási kezdeményezését” – közölte most Sebián-Petrovszki László, aki szerint nem kellett sokat várni, hogy „az Orbán-rendszer megerősítse, amit a Demokratikus Koalíció képvisel: Orbán Viktor törvénytelen kormánya megszállta Magyarországot és tönkreteszi a hazát”. (MTI)

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...