Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hirös Sport: a vadak kilövése után ismét lehet éjszaka horgászni a szabadidőközpontban

- Advertisement -

Megírtuk, hogy Kiakadtak a horgászok, a vaddisznók miatt vége az éjszakai horgászatnak a kecskeméti szabadidőközpontban, amire a Hírös Sport néhány órán belül válaszolt kérdéseinkre, amit szó szerint közlünk.

Mikor érzékelték a vadállomány megjelenését a szabadidőközpont területén?

Az elszaporodott vadállományt 2021 decemberében észleltük a szabadidőközpont területén, ezt követően haladéktalanul megtettük a szükséges intézkedéseket.

Mikor és milyen intézkedéseket tettek a terület lezárására, és a vaddisznók kilövésére, befogására, melyik vadásztársaság, mikor és mennyi összegért vállalta és végezte a feladatot?

A vadkilövésre már 2021 decemberében felhívtuk a látogatók figyelmét a szabadidőközpont honlapján, Facebook oldalán és a Nyíri úti főbejáratnál. Ennek érdekében módosítottuk a terület nyitvatartását, hogy a vadászati tevékenység véletlenül se veszélyeztesse a látogatókat, egyúttal tájékoztattuk a horgászokat, hogy a módosított nyitvatartási idő rájuk is vonatkozik.

Tekintettel arra, hogy a vaddisznók kilövése a horgászszezon indulásáig nem történt meg, 2022. február 22-én tájékoztattuk a horgászokat, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont 2022-re meghirdetett horgász programjai határozatlan ideig elmaradnak és a horgászatra csak a normál nyitvatartási időn belül van lehetőség. Továbbá szóban és a beérkező üzenetekre reagálva írásban is tájékoztattuk a horgászokat arról, hogy igény esetén a horgászbérletek árát a Hírös Sport Nonprofit Kft. visszatéríti részükre.

A vadkilövés a helyi vadásztársaság hatáskörébe tartozik, térítésmentesen végzik. Sajnálatos tény, hogy az érintett vadak kilövése ilyen hosszú ideig húzódik, azonban a terület nagysága és a területen található növényzet nehezítik a vadászok munkáját.

Mikor várható a terület megtisztítása a vaddisznóktól, valamint az éjszakai horgászat újraindítása?

Amint a vadak kilövése megtörténik, az éjszakai horgász programok visszaállításra kerülnek. Addig is a horgászok szíves türelmét kérjük. Ugyanakkor azon horgászok számára, akik ezt nem szándékoznak megvárni, az éves bérlet visszaváltása továbbra is biztosított. A visszaváltásra a Messzi István Sportcsarnokban található főpénztárban biztosítunk lehetőséget hétfőtől csütörtökig 8.00-11.00 és 13.00-14.00 óra között, valamint pénteken 8.00-11.00 óra között. A visszaváltás feltétele a horgászbérlet leadása.

Kapcsolódó cikkünk:

Kiakadtak a horgászok, a vaddisznók miatt vége az éjszakai horgászatnak a kecskeméti szabadidőközpontban

- Advertisement -
Exit mobile version