Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nyilatkozatot kell tenni a hitelmoratóriumban maradáshoz

- Advertisement -

Megjelent Rogán Antal miniszter rendelete arról, hogy milyen szövegű nyilatkozatot kell beadniuk a hiteladósoknak annak érdekében, hogy július 31. után is a törlesztési moratóriumban maradhassanak december 31-ig – írja a Bank360.hu.

A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a kamatstopot és a hitelek törlesztési moratóriumát meghosszabbítja december 31-ig. A jelzáloghiteleseknek nem kell semmit tenniük a kamatstop további igénybevételéért. Azoknak azonban, akik még benne maradtak a törlesztési moratóriumban, külön nyilatkozatot kell benyújtaniuk a hosszabbítás érdekében.

Az eredetileg június végéig élő törlesztési moratóriumot a kormány automatikusan július 31-ig hosszabbította meg. Eddig az időpontig mindenki benne maradhat, aki július 17-én is benne volt. Aki azonban augusztus 1-től is élni akar ezzel a lehetőséggel egyelőre december 31-ig, annak július 31-i kérelmeznie kell ezt a hitelezőjénél. A határidő jogvesztő, aki ezt nem teszi meg eddig, utólag nem pótolhatja.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter most rendeletben határozta meg azt, hogy minderről hogyan kell tájékoztatni a bankoknak az érintett lakossági és vállalati ügyfeleket. Ez alapján az alábbi szövegű levelet kapják majd meg a hitelezőjüktől a moratóriumos adósok:

„Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a hitelmoratóriumot 2022. december 31-ig meghosszabbította. A hitelmoratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben Ön jelenleg (2022.  június  hónapban) él a  hitelmoratóriummal, 2022. július 31-ig nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2022. augusztus 1-jétől) élni kíván vele. Ezt megteheti személyesen bankfiókunkban, vagy online formában. A nyilatkozattétel feltételeiről és módjáról a honlapunkon nyújtunk részletes tájékoztatást az Ön részére.”

via bank360.hu

- Advertisement -
Exit mobile version