Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kivizsgálják, amiért elvesztette szabad és közszolgálatiságát a kecskeméti önkormányzati sajtó

- Advertisement -

Vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezi a kecskeméti ellenzéki frakció, mert szerintük az elmúlt 2,5 évben a közpénzből működő önkormányzati sajtótermékek elvesztették szabad és közszolgálati jellegüket és nem tartják be a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó előírásokat.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület az indítványában azt írja, hogy a Kecskeméti Médiacentrumhoz közvetlenül és közvetve tartozó közfeladatot ellátó társaságok, valamint televíziós, online, írott média és sajtótermékek, mint

a KTV, a hiros.hu, Kecskeméti Lapok, hirosveny.hu, keol.hu 2019-ben a Fidesz kecskeméti szervezetének kampánymédiájaként működtek, 2021-ben már az országos pártpropagandát is felvállalták, illetve a helyi ellenzéki képviselőknek és témáknak a Fidesszel ellentétben nem adnak megfelelő és kellő terepet a megszólalásokban és tájékoztatásuk nem tekinthető kiegyensúlyozottnak.

A vizsgáló bizottság felállításáról csütörtökön döntenek. Egyszer már a Szövetség benyújtotta az erre vonatkozó indítványát, de akkor nem tárgyalta a közgyűlés, mert a határidő után küldték el azt. A közgyűlés működési szabályzata értelmében az ideiglenes bizottság felállításához a 21 fős közgyűlés egynegyede elégséges, az ellenzéki képviselők száma pedig 9. A bizottságba az ellenzéki frakció Bodrozsán Alexandrát, Lejer Zoltánt és Dobos Józsefet delegálja, a Fidesz később nevezi meg képviselőit.

Hogy miért is állítanak fel vizsgáló bizottságot?

A beadványban hivatkoznak a KecsUP cikkeire, amelyben megírtuk, hogy az önkormányzati sajtó a működésére vonatkozó szabályokat felrúgva a kampányban milliókat költött az ellenzék lejáratására, miközben a Fideszről és annak politikusairól csak pozitívan írtak. A júliusi időközi önkormányzati választáson az önkormányzati sajtóban pedig a Fidesz jelöltjén kívül nem kaptak helyet más indulójelöltek.

Cikkeink erről a témáról:

Friss kapcsolódó írásunk még a témában:

Fordulat: A Kúria szerint is törvényt sértett a Kecskeméti Lapok a kampányban

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version