Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fejleszd tudatosan gyermeked képességeit játszószőnyeggel

- Advertisement -

A csecsemők és kisebb babák számára készült játszószőnyegek különféle előnyöket kínálnak, melyek elősegítik fejlődésüket. A különböző típusú szőnyegek többféle aktivitásra ösztönzik csemeténket. A babák hamar elunhatják magukat, ilyenkor a szülők a fő szórakoztatóik, ám a játszószőnyeg segít megosztani a terheket, ezzel a játékkal sokáig eljátszik egyedül is bármelyik kisgyermek.

Fejlesztés csecsemőkortól

A Babaágynemű bolt webáruház szakértői már többször foglalkoztak a játszószőnyegek hatékonyságával, vásárlóik kedvelik a kedves mintákkal készült, visszafogott stílusú fejlesztőeszközöket. A játszószőnyegek széles választékban kaphatóak a bababoltokban, közös tulajdonságuk a pihe-puha anyaguk és könnyű karbantartásuk.

A játszószőnyegekre gondolva elsőként a csecsemőknek, pici babáknak szánt eszközök jutnak eszünkbe, melyekről több, különböző színes figura lóg lefelé. A gyerkőcök érdeklődését felkeltő játékok a gyermekek képességeit is nagyban fejlesztik. A nagyobb gyerekek számára készült szőnyeg már általában csúszásgátlós aljjal rendelkezik, így az izgő-mozgó csemeténk nem csúszik el. Emellett vízhatlan bevonat is található a legtöbb játszószőnyegen, az esetleges “balesetek” utáni takarítás megkönnyítésére.

Milyen képességeket fejleszt a játszószőnyeg?

A babák a Babaágynemű bolt webáruháznál kapható játszószőnyegek segítségével megérthetik az ok okozati összefüggéseket. A gyermek hathetes és négyhónapos kora között tanulja meg megismételni a műveleteket, melyeket korábban “véletlenül” okozott. Ez az első lépés a logikus gondolkodás felé. Ha szeretnénk fokozni a tanulási folyamatot, érdemes a bébiknek készült játszószőnyegre a már meglévő játékok mellé további csörgő, forgó, látványos elemeket helyezni, ezzel ösztönözve a baba fejlődését.

Köztudott, hogy a kisbabák születésük után rövid ideig még rövidlátóak, vagyis csak homályosan látják a messzebb lévő tárgyakat. A játszószőnyeg segítségével a vizuális észlelés képessége is gyors ütemben fejlődhet. Hasonló módon javíthatja a gyermek fogási és elérési készségeit a sok érdekes tárgy felfüggesztése. 

A legtöbb bébi játékszőnyegre kis tükör is kerül, mely törhetetlen, így biztonságos a gyerkőc számára. Ebben a tükörben tudja magát nézegetni a kisgyermek, hamarosan elkezd rá mosolyogni, arcokat vágni és ütögetni. Ezzel a tevékenységgel is fejleszti önképének kialakulását és öntudatát.

Karbantartás

A játszószőnyegek karbantartása általában nem bonyolult feladat. Miután bababarát anyagokból készülnek, így könnyen moshatóak mosógépben. A nagyobb gyerkőcöknek tervezett vízhatlan modellek esetében a puha szivacsos belső részről a külső borítás levehető, így mosható ki a szennyeződés az anyagból. A babák érzékeny bőrére tekintettel a játszószőnyegek antiallergén anyagokból készülnek.

A játszószőnyegek biztonságos és puha játszóterületek a kisgyermekek számára, így könnyen felfedezhetik a körülöttük lévő világot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version