fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Új Schneider Electric gyár épül Dunavecsén

- Advertisement -

A Bács-Kiskun megyei Dunavecsén létesül a Schneider Electric új üzeme, amit mintegy 16 milliárd forintból építenek. Itt elektromos elosztóberendezésekhez szükséges, középfeszültségű termékeket gyártanak majd és körülbelül 500 új munkahelyet jelent – közölte az MTI-vel a cég.

Húszezer négyzetméter lesz az okosgyár területe, ami megfelel majd minden technológiai, fenntarthatósági és digitális elvárásnak. A legfejlettebb ipari technológiát alkalmazzák a gyártásban, ami karbonsemleges működést is jelent.

A helyszín kiválasztásában az M8-as autópálya és a Schneider Electric Szigetszentmiklóson működő közép-európai logisztikai központjának (CEELog) közelsége jelentett előnyt. Mindemellett a társaság globális beszerzési központja (GSC) szintén Magyarországon, Budapesten működik. A dunavecsei üzemben várhatóan 2024-ben indul majd meg a gyártás, és a tervek szerint ötszáz, magasan kvalifikált munkahelyet biztosítanak majd a környéken élőknek 2025 után.

Veres Zsolt, országigazgató, a Schneider Electric valamennyi magyarországi érdekeltségének vezetője elmondta, „az új beruházás egyértelmű megerősítése Magyarország kiemelt szerepének a Schneider Electricnél, és tovább növeli versenyképességünket a középfesztültségű termékek európai piacán” 

1991 óta van jelen Magyarországon a multinacionális vállalat, jelenleg két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzemmel, illetve a régiós feladatokat ellátó, több mint húsz országot kiszolgáló szigetszentmiklósi logisztikai központtal rendelkezik.

Hasonló cikkünk:  Megszülettek az elsőfokú ítéletek a Fenyő gyilkosság ügyében

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. értékesítésből származó árbevétele tavaly több mint 81 milliárd forint, egy évvel korábban pedig közel 70 milliárd forint volt. Az árbevétel mintegy fele exportértékesítésből származott. A cég 2021-ben 1,73 milliárd nyereAz SE-CEE Schneider Electric Közép-Kelet Európai Kft. árbevétele 2021-ben közel 244 milliárd forintra nőtt az előző évi 207 milliárd forintról, amelynek több mint 90 százaléka exportértékesítésből származott. A vállalkozás adózott eredménye ugyanebben az időszakban 2,7 milliárd forintról 5,8 milliárd forintra emelkedett.séggel zárt, míg 2020-ban közel 2,17 milliárd forint volt az adózott eredménye.

via ProfitLine

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...