fbpx
16.2 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Már Mongóliából és Vietnámból is toboroznak munkaerőt Magyarországra

Karácsony Zoltán, a HR Portal álláspiaci szakértője szerint már nemcsak gyártó-, hanem szolgáltatócégek is vendégmunkásokat alkalmaznának, és jelenleg is zajlik a toborzás magyarországi munkákra.

Elmondta, hogy eddig huszonöt kölcsönzőcég szerzett minősítést, hogy egyszerűsített eljárással vendégmunkásokat hozzon az országba. A legnagyobb számban a Fülöp-szigetekről, Vietnámból, Indonéziából, Mongóliából és Kirgizisztánból toboroznak.

A vendégmunkások többségét betanított munkára hozzák, viszont egyre több szakmunkást is keresnek, mint például hegesztőket, teherautó-sofőröket és targoncásokat. Lassítja a folyamatot azonban, hogy az adminisztráció miatt egy-egy toborzás átfutási ideje 14-15 hét is lehet.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár még májusban beszélt beszélt arról, hogy a „harmadik országbelieknek” kiadott munkavállalási engedélyek száma az év elején elenyésző volt, viszont ez valószínűleg növekedni fog. Czomba akkor azt mondta, hogy a Fülöp-szigeteki munkavállalókat például imádják a vállalkozók.

Hasonló cikkünk:  Hogyan érdemes felkészülni az otthonápolásra?

via Világgazdaság

Hasonló cikkünk:  A kormány megkönnyíti az országba érkező vendégmunkások ügyintézését

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...