Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Belengette az online oktatást a Refi a rezsiemelés miatt

- Advertisement -

Levélben tájékoztatták a Refibe járó diákok szüleit arról, hogy a rezsiemelés miatt megszorításokra kényszerülnek. A Varga Nándor elnöklelkész és Simonné Bakó Mária főgondnok által aláírt levélben arról tesznek említést, hogy a Kecskeméti Református Egyházközség által fenntartott intézményeket drasztikusan érinti az energiaárak drágulása.

Mint írják, 14-szer drágább lett a hődíj a korábbinál, amit képtelenség kigazdálkodni, mert ez több száz millió forintos többletköltséget jelent.

Az óriási rezsiemelés miatt október 10-én a következő intézkedések lépnek életbe:

  • bezárják a tanuszodát
  • az Újkollégium épületét is bezárják 18 órakor

A levél szerint, amennyiben a gáz, a távhő és az áram drágulását az állam nem kompenzálja, akkor további megszorításokra kényszerülnek. Meg is nevezik, hogy

visszajöhet az online oktatás a Refiben.

A szülőktől megértést kérnek a levél végén.

- Advertisement -
Exit mobile version