fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Eltérő magyarázatok, miért civilek építtették meg a kadafalvi játszóteret

Hosszas álmodozás, ígérgetés, tervezés, egyeztetés és adok-kapok után az elmúlt pénteken átadták a játszóteret Kadafalván. Élőben közvetítettük. Aminek egyrészt az az érdekessége, hogy bár a pénzt az önkormányzat adta rá, az építkezést nem a hivatal koordinálta. A Civilek Kadafalváért Egyesület hozta tető alá a játszóteret. A másik, ami miatt a középpontba kerülhetett az ügy, az nem más volt, minthogy a településrész önkormányzati képviselője, Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) akkor posztolt arról (egy kéthetes fotóval), hogy nem épül a játszótér, mert széthúzás van Kadafalván, amikor már elkezdték építeni a játszóteret. Ebből aztán lett egy adok-kapok, erről itt írtunk. A játszótér kalandos történetét pedig itt elevenítettük fel.

De miért is civilek építtették meg?

Amikor Leviczky Cirill azt posztolta, ritmuskésében, hogy nem épül a játszótér, akkor adott egy magyarázatot is arra, hogy miért adták a lehetéséget oda egy civil szervezetnek. Egyértelműen arról írt a képviselő, hogy a hivatal kifutott volna az időből a bürokrácia miatt. Mutatjuk lentebb a posztját. Amúgy ez azért is érdekes, amit mond, mert ha valóban az idő játszott főszerepet, akkor akár közre is játszhatott ebben az a csaknem fél év, ami alatt Leviczky Cirill a városháza különböző illetékeseivel rossz helyszínről egyeztetett, ahova nem is lehetett volna játszóteret építeni (buszforduló közepe).

Hasonló cikkünk:  Mintegy 700 aláírás gyűlt össze a Vacsiközben a Gázló utcai postabezárás ellen
Hasonló cikkünk:  A kecskeméti önkormányzat rezsitámogatást nyújt a rászorulóknak

A polgármester szerint direkt civilekkel építtették meg

Csakhogy a polgármester az átadón elmondott beszédében és a KecsUP-nak nyilatkozva is (két és fél év után először) azt mondta, hogy szándékosan így gondolta, hogy építsék ezt azok, akik helyben tudják, hogy milyen elképzelésük van. Amikor szembesítettük Leviczky Cirill posztjával, akkor azt mondta Szemereyné Pataki Klaudia, hogy persze a bürokrácia nem gyorsítja a folyamatokat, de a fő cél az volt, hogy helyiek építtessék meg.

Az olvasóra bízzuk, hogy mit gondol a két különböző állításról.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...