Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Feljelentés: Veszélyes-e a Lánchíd utcai iskola futópályája?

- Advertisement -

Egy Lánchíd utcai lakos kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy felháborítja, hogy a Lánchíd utcai iskola futópályáját tornaórán használhatják a diákok. Mert szerinte az nagyon veszélyes. Fotókat is készített nekünk egy iskolai óráról, amelyeken jól látszódik, hogy a gyerekek valóban a hepehupás, kimozgott gumilapok között futnak.

„Elegem lett belőle! Kaptuk a hírt, hogy az évek óta esedékes intézményfelújítás az „az ukrán agresszió, az elhibázott brüsszeli szankciók, a dollár-baloldal és a sorosisták ármánykodása” miatt elmarad, a gyerekeket viszont továbbra is minden nap kiküldik a már legalább 5 éve teljesen elhasználódott, felszakadt, balesetveszélyes, al-kal-mat-lan gumiszőnyegre, hogy ott egészséges, hazafias embereket neveljenek belőlük – a nemzet dicsőségére. Ez pedig bűncselekmény!” – írja levelében olvasónk.

Egy törvényi passzust is idézett a levelében, hogy mi alapján tesz feljelentést a fenntartó kecskeméti tankerület, a Klebelsberg Központot és az illetékes minisztérium ellen. A jogszabály szerint (Büntető Törvénykönyv):

165. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség: 1 év.

A tankerület szerint csak ott futnak, ahol nem veszélyes

Kérdéseinkkel megkerestük az iskolát és tankerületet is. Arra voltunk kíváncsiak, szerintük is használják-e órákon a futópályát, és ha igen, nem tartják-e veszélyesnek. Valamit, van-e más lehetőség a mozgásra. Pálfi Tamás szakmai vezető válaszolt is, most a nyugdíjba vonult korábbi igazgató helyett az új vezető kinevezéséig ő látja el az igazgatói feladatokat. Mint írja:

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola esetében a pálya azon részét használják a tanulók, amely megfelel a biztonsági és balesetvédelmi előírásoknak. Az iskola sportcsarnoka rendelkezik rekortán borítású futókarzattal, amelyet a tornatermi testnevelés órák alkalmával használnak.

Ha így van, ahogy a tankerület írja, akkor a fentebbi fotókon a pálya mutatott részei megfelelnek a biztonsági és balesetvédelmi előírásoknak. Vagy nem felelnek meg, de akkor pedig nem úgy van, ahogy a tankerület megválaszolta.

Ismert tény, hogy a kormány a közelmúltban döntött úgy, hogy leállít több állami fejlesztést is, ezek között szerepel a Lánchíd utcai iskola felújítása is, amelyben benne volt a sportudvar rendbetétele is. Akkor a tankerület azt írta a KecsUP-nak, hogy csak átütemezésről van szó.

KecsUP

KecsUP

KecsUP

- Advertisement -
Exit mobile version