Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Mercedes-gyár nem fukarkodik a béremeléssel

- Advertisement -

Két lépcsős, összességében 24 százalékos béremelésről és eredményrészesedésről is szólnak a sajtóhírek, így a teljes juttatási csomag akár 30 százalék feletti plusz is lehet. A német autóipari konszern hazai menedzsmentje ebben egyezett meg a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – a híreket a kecskeméti Mercedes megerősítette.

„A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft., valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról. A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről” – tájékoztatott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary.

A kecskeméti gyár több mint 4500 munkavállalója számára komoly fejlődési lehetőségeket, versenyképes juttatási csomagot és stabil foglalkoztatást kínál – tették hozzá.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. összes aktív dolgozójának 17 százalékkal emelkedik a bére januártól, a második lépcsőben pedig augusztus 1-jétől újabb 7 százalékkal emelik az alapbért. A bérmegállapodáshoz tartozik az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés is. A teljes juttatási csomag így összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest.

A vállalat megerősíti pozícióját az ország egyik legvonzóbb munkaadójaként – értékelte a megállapodást a Mercedes-Benz. A cég a gyár bővítésével párhuzamosan új munkatársakkal is bővül a vállalat.

Nemrég adták át az új présüzemet, ezen felül a jövő is biztosított az alföldi üzemben, hiszen az idei évben egy hatalmas, 400 milliárdos beruházást jelentett be a vállalat, aminek eredményeképpen új gyártósorokat telepítenek Kecskeméten. Az új sorokon elektromos platformokat és így magasabb kategóriás elektromos autókat tudnak majd gyártani várhatóan 2024-től.

via autopro

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version