Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Erős hetünk volt Kecskeméten

- Advertisement -

Kívánunk mindenkinek kellemes hétvégét! Erős hetünk volt; Kecskeméten is. A fontosabb történéseket a linkekre kattintva lehet visszanézni.

Mindenkit érintő döntést hozott a kormány kedden késő este, amikor 23 órától kivezette a benzinárstopot. A Mol kutakon azonnal 641 forintra emelték a 95-ös benzint.

Felkészült vagy sem?

Ebben az évben csütörtökön ülésezett utoljára a kecskeméti közgyűlés. Lejer Zoltán, az ellenzéki Szövetség frakcióvezetője azzal kezdte az ülést, hogy kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánt mindenkinek. A Fidesz frakcióvezetője, Fekete Gábor hozta a szokásost, az ellenzék ekézésével indított, gyurcsányozással rúgta be az ajtót.

Fekete tovább habosította a politikai vitát, nem hagyta nyugton ugyanis a fideszes politikust az, hogy Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és átlépett a DK-ba.

A jogi diplomát szerzett Fekete Gábor arra nem tudta a választ – legalábbis a kérdése erre irányult – maradhat-e Bodrozsán képviselő. Mi szükség volt erre a felvetésre, azt nem tudni, hiszen a politikában jártasabb átlagember is tudja, hogy egyéni képviselő mandátuma nem veszik el, ha a párttagságában változás történik. Az, hogy mi lesz a kecskeméti Momentum további sorsa az már politikai kérdés, erről nem a közgyűlés hivatott dönteni.

Fekete nem tudott lejönni később sem az ex-momentumos politikusról, ismét nekiment, amire Lejer lőtt vissza és mondta, hogy a Fidesz frakcióvezetője magával szemben is várja el a felkészültséget, amikor azt kéri az ellenzéken számon.

Tarthatatlan állapotok a piacon

Interpellációban fordult a polgármesterhez Király József bevárosi ellenzéki képviselő, aki szerint hiába jelezték több éve aggályaikat a piaci árusok a vezetés felé, máig nem történt javulás.

Március 1-től kevesebbe kerül a kecskeméti tanulók bérlete

A tanuló havi és a tanuló 30 napos bérlet 2300 forint helyett 1000 forintba fog kerülni, a 90 napos 6555 helyett 2700 forintba. A felnőtt havi és 30 napos bérlet valamelyest emelkedik.

Nem fukarkodik a béremeléssel

Két lépcsős, összességében 24 százalékos béremelésről és eredményrészesedésről is szólnak a sajtóhírek, így a teljes juttatási csomag akár 30 százalék feletti plusz is lehet a Mercedes-gyárban.

Már a tanárainkat is ellopjátok?

Kecskeméten több középiskola sok száz diákja csatlakozott ahhoz az országos akcióhoz, amely ma zajlott több tucat középiskolában.

A kadafalvi iskolában 19 pedagógus sztrájkolt az oktatás állapota miatt.

Kevés, ha csak a békák ugrálhatnak alatta

Napelempark építését tervezik Kecskemét peremén, a Csukás-éri-főcsatorna partján fekvő természeti területen. A Kecskeméti Energiaközösség együttműködésében elképzelt szolárpark mintaprojekt is lehetne, ha zöldmezős helyett barnamezős beruházás keretében valósulna meg; például a közelben fekvő, 2007-ben bezárt városföldi honvédségi bázis területén.

Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj értékes ajándékokat!

- Advertisement -
Exit mobile version