Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Miért használjon környezetbarát építőelemeket?

- Advertisement -

Építkezés előtt áll és olyan anyagokat keres, melyek energiatakarékosak és könnyű velük dolgozni? Szerencsére ma már ezekből sincs hiány az építőanyagok piacán. A speciális gerendák összekötő része olyan szerkezeti farostlemezből készült, mely magában hordozza a fa pozitív tulajdonságait, miközben megfelelő stabilitást és kiváló minőséget biztosít.

Használjon Steico gerendákat a magas fokú terhelhetőségért!

Az épített környezet régóta fontos az emberek számára, hiszen életünk nagy részét a magunk által épített, zárt terekben töltjük. Éppen ezért nagyon fontos egy építkezés során az a szempont, hogy milyen alapanyagokat használunk fel. Hiszen a minket körülvevő anyagok hatással lehetnek egészségünkre, de nemcsak az emberi szervezetre, hanem a környezetünkre is.

Válasszon Ön is tudatosan Steico építőelemeket a Naturica Group termékkínálatából, melyekből nyugodt szívvel építheti fel házát. Szerencsés folyamatnak tekinthetjük, hogy az építőipar felismerte, mennyire fontos a felhasznált anyagok köre. Ezáltal egyre bővül az a termékpaletta, amiből energiatakarékos házat építhetünk, ugyanakkor megfelelnek a környezetbarát szempontoknak és az egészségünkre vonatkozó kritériumoknak is.

Mitől válik környezetbaráttá egy építőanyag?

Annak érdekében, hogy a különböző építőanyagokat és építőelemeket környezetbaráttá minősíthessük, számos feltételnek kell teljesülnie. Az egyik ilyen kritérium, hogy a felhasznált alapanyagoknak megújuló forrásból kell származni. A fából készült termékeknél ez aránylag egyszerűen teljesíthető, miközben kiváló minőségű építőanyagot nyerünk.

Az, hogy egy ilyen termék előállítása mekkora ökológiai lábnyom létrehozásával jár, alapvetően attól függ, hogy milyen erdőgazdálkodásból származik az a faanyag, amiből készül. Az FSC minősített gazdaságokból kivágott fák helyére biztosított az újraültetés, ezáltal tekinthetjük őket megújuló alapanyagnak.

A gyártási folyamat során fontos környezetvédelmi szempont, hogy a maradékok tovább hasznosíthatóak legyenek és visszaforgatása kerüljenek. Egy növényi alapanyagot akár biomasszaként is használhatunk energiatermelésre, illetve számos módon lehet hasznosítani például a gerenda gyártása során keletkezett hulladékot is.

Milyen előnye van annak, hogyha fából készült gerendát használ?

Amikor építőanyagot választunk, az egyik legfontosabb szempont a tartósság, aminek a faanyagok mindenképpen megfelelnek. Ezen túlmenően is számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, például remek hő- és hangszigetelők, illetve a páravédelemben is fontos szerepet játszanak.

Ellenállnak a hidegnek, a hőségnek, sőt a nedvességgel szemben is kellőképpen ellenállóak, így bátran alkalmazhatjuk ezt az alapanyagot az építkezések során.

Válasszon Ön is tudatosan, építsen olyan házat, amely egyaránt jó hatással lesz egészségére és a környezetre is!

- Advertisement -
Exit mobile version