Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Elnapolták a 2019-ben nyert futópálya kérdését

- Advertisement -

A februári közgyűlésen részlegesen érintették Józsa Bálint (Szövetség) képviselő kérdését és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester válaszát az Országos Futópálya-építési Programban való részvételről. A város 2019-ben nyert támogatást egy 1,5 kilométer hosszú rekortán futópálya kiépítésére, amely nem valósult meg. A beruházást egy korábbi alpolgármester vezette, ezért elnapolták az el nem készült futópálya ügyét.

Mint azt korábban megírtuk, Józsa Bálint, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője kérdést nyújtott be az el nem készült futópályáról. Kecskemét városa 40.006.689 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, amiből a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban tervezett futópályát kiépíteni. A beruházás nem történt meg.

Szemereyné polgármester írásos válaszában kifejtette, a szükséges vizsgálatok után a projekt költségesebbé vált, és Kecskemét futói szerint nem volt szükség rekortán futópályára a Benkó-domb körül.

Józsa Bálint a február 16-ai közgyűlésen nem fogadta el a polgármester válaszát. Arra hivatkozott, hogy a projekt eredeti terveiben nem szerepelt fakivágás és gyökérterelés, ami később megnövelte a költségvetést. “Hogy alakult mégis, hogy ez a futó kör ennyi fa áldozattal járt volna?” Arra is rákérdezett, kikkel történt egyeztetés a futópálya igényéről.

A polgármester nem tudott válaszolni a kérdésekre. “Szeberényi alpolgármester úr még alpolgármester úr korában vezette le ennek a teljes egyeztetési folyamatát. Őt most így nem tudom megkérdezni.” Mivel a projektet Dr. Szeberényi Gyula Tamás egykori kecskeméti alpolgármester vezette, elnapolták a kérdést, és a közgyűlés elfogadta Szemereyné polgármester írásos válaszát.

A képviselő kérdéseit továbbítják Szeberényi Országgyűlési képviselő felé, és a futópálya ügyét tovább tárgyalják a következő városi közgyűlésen. A vízműdomb környéke továbbra is népszerű a futók körében.

- Advertisement -
Exit mobile version