fbpx
5.9 C
Kecskemét
2024. március 3., vasárnap

FRISS HÍREK

Javította a helyesírási hibákat Leviczky Cirill a bölcsődés posztban

- Advertisement -

Mint arról beszámoltunk, helyesírási hibákkal közölte Kadafalva hivatalos Facebook oldalán Leviczky Cirill önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), hogy mikor kezdődik a kadafalvi bölcsőde építése, mikorra lesz kész, valamint hogyan fog kinézni.

Leviczky Cirill pedagógus végzettségű, ráadásul egy nagy oktatási intézmény (szakképző centrum) kancellárja, ezért elvárható lenne tőle, hogy írásaiban ne legyenek helyesírási hibák. Nem elütésekről beszélünk, mert az megesik az emberrel. Már korábbi cikkeinkben is megemlítettük, hogy rendre helyesírási hibákkal közöl hivatalos információkat. Így volt ez tehát a bölcsődével is.

Nem sikerült elsőre javítani minden hibát

Az eredeti posztot tegnap 10:24-kor tette ki. Négy helyesírási hibát találtunk benne. Illetve volt egy, amely kérdőjeles volt, de utóbb kiderült, hogy ez volt az ötödik hiba. Majd erről később.

Nézzük azt a négyet, amely biztosan hibás volt elsőre is. Pirossal jeleztük, pótoltuk, ami hiba vagy amit kellett volna írni.

Hasonló cikkünk:  Betegtájékoztatókat készítettek kecskeméti háziorvosok az otthon is ellátható egészségügyi problémákról

Az épület a Boróka utca 6. szám alatt jön létre

az iskola és a Templom közötti területen…templom

kerül kialakításra, amely…tehát hiányzott a vessző

alkalmas lesz a kisgyermekkori mozgás fejlesztésre…mozgásfejlesztésre

Majd megírtuk a cikket, amelyet tegnap 13:18-kor élesítettünk. Később az eredeti helyen javították 18:35-kor a hibákat a posztban. De nem ment elsőre. A szerkesztési előzményekből látjuk, hogy volt egy próbálkozás 18:31-kor is. Ebben már majdnem mindent sikerült javítani, kivéve a mozgásfejlesztés szót, amely még ekkor is hibásan maradt a posztban. Négy perccel később ezt is javították, illetve már kisbetűkkel írták a kadafalvi bölcsődét. Ezek szerint tehát ez nem tulajdonnév, nem ez lesz a neve. Vagyis ha így van, ez volt az ötödik helyesírási hiba a néhány mondatos posztban. Miután Leviczky Cirill aláírással került ki az írás, nem gondolhatunk másra, mint arra, hogy ő maga küzd a helyesírással.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...