fbpx

FRISS HÍREK

Útjavítás még nincs, harmincas táblák már végig vannak a Beretvás közön

- Advertisement -

Nemrég harmincas táblákat helyeztek ki végig a Beretvás közön. Leviczky Cirill, Kadafalva kormánypárti önkormányzati képviselője azt mondta, az ott lakók kérték ezt. A városüzemeltetési bizottság tagjai – pártállástól függetlenül – egyhangúlag megszavazták a sebességkorlátozást, a kommentelők viszont „szétszedik” a döntést. 

A Beretvás köz két végén (a Boróka utca, valamint a Korhánközi út-vasúti átjáró felől) már évekkel ezelőtt kihelyeztek egy-egy 30-as táblát és egy 5 tonna súly fölötti járművek (kivéve célforgalom és menetrend szerinti autóbusz) behajtását tiltó táblát. Csakhogy ezek hatályát az első betorkolló utcák (a Tövis utca és egy név nélküli) feloldják, így az 1500 méteres út legnagyobb részén ötvennel lehet menni.

Fotók: Hraskó István

Aki gyakran jár erre, tudja: ahhoz képest, hogy milyen forgalmat bonyolít le az út, nincs valami jó állapotban, két autó nem is fér el normálisan egymás mellett. Ezen a ponton idéznénk a városüzemeltetési és fejlesztési bizottság október ülésére készült előterjesztést:

„Burkolata nem egységes, egy korábbi 4 m szélességű burkolt út lett mintegy 1 m-rel kiszélesítve. A burkolat állapota töredezett, az úttest szélessége a folyamatos kétirányú forgalom számára nem elegendő, kerülés csak a padkára történő lehúzódással oldható meg. Ennek eredményeként a burkolat és a padka állapota sem megfelelő.”

A kátyúkról ugyan nem tesz említést az anyag, de jópár nagyméretű mélyedés is nehezíti a dolgát az erre közlekedőknek.

A sebesség-és súlykorlátozás egész Beretvás közre történő kiterjesztésének javaslata azért került az említett bizottság asztalára, mert ezt a városrész önkormányzati képviselője, a Fidesz-KDNP-s Leviczky Cirill kérte. Mint a kormánypárti képviselő elmondta az ülésen, tőle pedig az ott lakók kérték, és ő egyetért velük.

Úgy fogalmazott, „a nagy forgalmú, de kis keresztmetszetű és rossz útszerkezetű” út – amelyen menetrend szerinti autóbusz is jár – problémája időről időre felmerül, még ilyen állapotában is sokan száguldoznak rajta. A balesetek elkerülése és az ott élők érdekében kezdeményezte sebességkorlátozást, amíg „az útnak egy végleges megoldása nem történik meg” (hogy ez pontosan mit jelent, kátyúmentesítést, felújítást, szélesítést, az nem derült ki – a szerző). Leviczky Cirill hozzátette, ő abban nem foglalt állást, hogy harmincas vagy negyvenes korlátozás legyen, a Polgármesteri Hivatal készítette elő a harmincas verziót, ebben ő nem kíván nyilatkozni.

Hasonló cikkünk:  Látogatók mehettek be a biomassza fűtőműbe, ahova 20 tonnánként érkezik a faapríték

A dr. Homoki Tamás alpolgármester által jegyzett előterjesztésben is az állt, hogy az 50 km/órás sebesség a Beretvás köz jelenlegi állapotában balesetveszélyes helyzeteket teremthet, és ez alapján „a forgalom korlátozására vonatkozó kérés indokolt”.

A bizottság hat jelenlévő tagja ezt meg is szavazta egyhangúlag, köztük Király József, a bizottság ellenzéki elnöke, valamint három kormánypárti képviselő – Kósa József, Nemcsik Mátyás és Sipos László – is. Ennek megfelelően ki is tették nemrég a sebesség-és súlykorlátozó táblákat immár a teljes Beretvás közön, mindkét irányban.

A Sebességmérés/Útinform Kecskemét Facebook-csoportban azonban nem mindenki volt maradéktalanul elégedett az átmenetinek mondott megoldással. Pár az érdekesebb kommentek közül:

  • „Olcsóbb mint az út felújítás!”
  • „Az útra nem szeretnének költeni viszont megteremtették a pénzbeszedés lehetőségét.”
  • „Szerintem váltson nevet a város „Kecskemét”-ről „Harminc”-ra!”
  • „Tartósabb, mert a tábla nem gödrösödik.”
  • „És kész az útjavitás…remek. (…) De legalabb segitseg a jovo evi valasztashoz hogy kire tegyuk azt a bizonyos X et.”
  • „A tábla kihelyezèse nem kerül annyiba mint a bírság. Kecskemét is inkább hátra megy mint előre.”
  • „2010 óta minden évben igérik a teljes körű javítást !!”
  • „Valaki nagyot szakít a 30 -as táblákból.”
  • „Jól van gyerekek b.sszatok ki oda is egy 30 as táblát és meg van oldva az út probléma. De egyébként meg lehet a kátyúkba virágot ültetni vagy a kátyúkat kifesteni!”
  • „Olcsóbb lenne az országhatárnál egy 30-as zóna táblát kitenni! Jaaa de akkor nem kell olyan sok, valakinek biztosan biznisz a táblagyár is, nem szabad elvenni tőle!”
  • „Két autó nem fér el egymás mellett főleg ha busz is közlekedik ott, nem lehet annyira le húzódni ugyanis akkorák a kátyúk, hogy a malac lefialhat benne… Katasztrófa az az út… nem igaz, hogy az ‘útkarbantartók’ nem veszik észre.”
  • „A biciklisek meg ráadásul ki röhöghetik a sok autóst aki arra jár. Mi kellene történjen ahhoz hogy rendes aszfaltozást kapjon ez az 1,7 km-es szakasz?”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...