Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Másodfokon folytatódik a KSE-per, a közgyűlésen is téma volt

- Advertisement -

A Szegedi Járási Ügyészség fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen a KSE-perben, F. Zoltán esetében téves minősítés miatt, Vörösmarty Attila terhére pedig bűnösségének megállapítása érdekében. A csütörtöki közgyűlésen Király József, a Szövetség képviselője kijelentette: a tanulságot mindenkinek le kell vonnia, „éppúgy a városvezetésnek, mint a sportban tevékenykedő összes többi munkatársnak”.
Mint arról beszámoltunk, május 18-án született ítélet elsőfokon, a Szegedi Járásbíróságon a kecskeméti KSE Kft.-vel kapcsolatos büntetőperben.
A bíróság a Fidesz egykori városi elnökét és frakcióvezetőjét, a cég korábbi marketing igazgatóját, Vörösmarty Attilát bizonyítottság hiányában felmentette, a többieket, a KSE ügyvezetőjét, F. Zoltánt, a könyvelőt és a három beszámlázó cég vezetőjét – köztük egy korábbi válogatott olimpikon kézilabdázót, M. Richárdot – felfüggesztett börtönre ítélte folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Ítélethirdetés a KSE-perben / Fotó: Hraskó István

Vörösmarty Attila elfogadta a döntést, az első-és harmadrendű vádlottak, F. Zoltán és K. Márta felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek, a jelenlévő többi vádlott (M. Richárd és H. József) és az ügyész, dr. Kakuja Tamás pedig három napot kért annak eldöntésére, elfogadja-e a bíróság ítéletét vagy fellebbezést nyújt be.

Megkerestük a héten a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészséget, a vádhatóság miként határozott a kérdésben. Mint kiderült, F. Zoltán és Vörösmarty Attila esetében fellebbeztek.
„A Szegedi Járási Ügyészség a megkeresésükben jelölt ügyben az ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügy elsőrendű vádlottja terhére, téves minősítés miatt, valamint az ügy másodrendű vádlottja terhére, bűnösségének megállapítása érdekében” – közölte dr. Saághy Flóra, helyettes sajtószóvivő.

Az tehát így biztos, hogy F. Zoltán, Vörösmarty Attila és K. Márta vonatkozásában folytatódik a büntetőper. Azt nem tudtuk meg, az ügyvezetőnél mit kell érteni „téves minősítés” alatt, de az nyilvánvaló, hogy a vádhatóság Vörösmarty Attila esetében nem ért egyet a felmentő bírósági ítélettel.

Dr. Kakuja Tamás ügyész / Fotó: Hraskó István

Mivel keddig lehetett fellebbezni, aznap írtunk a Szegedi Törvényszéknek is, a három másik vádlottnál, a beszámlázó cégek vezetőinél mi a helyzet, ők végül fellebbeztek-e, de csütörtökön furcsamód azt válaszolták, ez még nem dőlt el: „Tekintettel arra, hogy a megkereséssel érintett büntetőügyben még nem telt le valamennyi eljárási résztvevő vonatkozásában az ügydöntő határozattal szemben igénybe vehető jogorvoslat előterjesztésére nyitva álló határidő, a megkeresésben feltett kérdést csak a fellebbezési határidő leteltét követően lehet a teljesség igényével megválaszolni.”

Napirend után a közgyűlésen

A KSE-pert napirend utáni felszólalásában Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője is szóba hozta a csütörtöki testületi ülésen.

Király József / Fotó: Kecsup.hu

„A hosszú tárgyalási sorozat keretében a bíróság közel nyolcvan tanút hallgatott meg. Ezekből a tanúvallomásokból azonban arról is képet kaphattunk, hogy a hat vádlotton kívül milyen sok felelőse lehetett volna ennek az ügynek. Az utolsó szó jogán ezt erősítette meg több vádlott is, ugyanis elmondásuk szerint a kft. működésében közre játszókat szintén felelősség terheli abban, hogy ide jutott ez a cég. Így többek között az akkori polgármester és helyettesei, a Városháza illetékes osztályai, a felügyelő bizottság, valamint azok a munkatársak a kft.-ben, akiknek a kezén keresztülmentek ezek a számlák és kifizetések. A bíróságon azonban nem derült ki, hogy a kifizetett összegek hova, kihez kerültek” – mondta el Király József. Kijelentette: az ítélet megszületett a bíróság oldaláról, az ügyet pedig a kecskeméti sport szenvedte meg az elmúlt tíz évben. A Szövetség képviselője szerint a tanulságot mindenkinek le kell vonnia, „éppúgy a városvezetésnek, mint a sportban tevékenykedő összes többi munkatársnak, és intő jel ez a város támogatásával működő sportintézményeinknek, így többek között a Hírös Sport Nonprofit Kft-nek és a Kecskeméti Sportiskolának”.
A témához senki sem szólt hozzá.

- Advertisement -
Exit mobile version