Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Árverezik a nem termelő, állami milliárdokkal támogatott kerekegyházi üzemet

- Advertisement -

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hirdette meg árverésre a hatalmas kerekegyházi élelmiszeripar üzemet, amely egy 160 ezer négyzetméteres telken álló 16 épületből álló komplett gyár.

A felszámolás alatt lévő Hírös-Vitál Zrt. tulajdonában volt a kerekegyházi üzem, amit a kormány az építéskor nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított. Több, mint 7 milliárd forint állami támogatást kapott a vállalkozás, amibe a Piarista Rend Magyarországi Tartománya is milliárdokkal szállt be.

Található a telepen kész szamóca-, alma-, zöldségfeldolgozó és ásványvízüzem, készáruraktár, labor, mirelit-, csonthéjas és lekvárüzem is. A zöldség-gyümölcs feldolgozó azonban még nem termelt, a cég tulajdonosának büntetőpere nemrég indult el, az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért rá.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van jelzálogjoga és elidegenítési és terhelési tilalma az ingatlanon 8,45 milliárd forint és járulékai erejéig – derül ki a kiírásból. A Piarista Rend Magyar Tartománya pedig legalább öt milliárd forintos kölcsönhöz kapcsolódó jelzálogjogokkal rendelkezik.

A korábbi hírek arról is szóltak, hogy a társaság az üzemet felhúzó építőipari cégeket sem fizette ki teljesen.

via Napi.hu

- Advertisement -
Exit mobile version