Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az állam mentesítené magát a szakszervezeteknek utalt tagdíj kötelezettsége alól

- Advertisement -

Társadalmi egyeztetésre bocsátot a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda egy javaslatot: többek között átírnák a munkavállalói érdekképviseleti tagdíjfizetés önkéntességéről szóló törvényt.

Az eddigi a munkavállalók béréből a szakszervezeti tagdíjat a dolgozó írásbeli kérelmére levonta, majd átutalta a munkavállaló által megjelölt szakszervezetnek vagy más érdekképviseletnek. A benyújtott módosítás szerint a törvénnyel ettől eltérő kivételeket is meghatározhatna az állam, és önmagát gyakorlatilag mentesítené a tagdíjutalási kötelezettség alól.

Ezeknek a szakszervezeteknek nem utalnának tagdíjat a munkavállaló kérésére sem:

  • a közalkalmazottak szakszervezeti vagy érdekképviseleti szervezeteinek;
  • a kormánytisztviselők szervezeteinek;
  • a köztisztviselők szervezeteinek;
  • a honvédelmi alkalmazottak szervezeteinek;
  • az állami fenntartású egészségügyi szolgáltató az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló dolgozók szervezeteinek;
  • a köznevelésben foglalkoztatottak.

A javaslatot augusztus 15-ig lehet véleményezni. Ha ebben a formában életbe lép, akkor várhatóan a szakszervezeti tagoknak kell gondoskodniuk arról, hogy a tagdíj eljussok a szervezeteikhez, az állam ebben nem venne részt.

via 444

- Advertisement -
Exit mobile version