Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Románia már látványosan lehagyta Magyarországot

- Advertisement -

Két kimutatást is bemutatott az RTL, amelyekből kiderül, már csak a bolgárok életszínvonala rosszabb a magyarokénál az Unióban.

Az Eurostat szerint már 12. hónapja nálunk drágul legjobban az élelmiszer az Unióban, a vajért és a kenyérért kétszerannyit kértek tavaly év végén, mint év elején. Ausztriában 107, Szlovákiában pedig nagyjából 102 százalékra rúgott az árszínvonal, Lengyelországban a 74, Romániában pedig a 72 százalékát sem ért el a tagállamok átlagának. A határ mellett élő magyarok román boltokba járnak vásárolni Magyarországról.

A GKI szerint azonban a magyar fizetésekből kevesebbre telik, mint máshol. Úgy számolnak, már csak Bulgáriában rosszabb az életszínvonal az Unióban, mint nálunk. Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy „míg Románia messze volt mögöttünk 2010-ben, 2022-ben már a kereseti színvonalban előzte a magyarokat, idén már eléggé látványosan. És ugyanez igaz a lengyelekre is. Magyarország itt a sereghajtó.”

- Advertisement -
Exit mobile version