Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Navracsics optimistább Orbánnál az Európai Unió jövőjével kapcsolatban

- Advertisement -

Kötcsén zárt körben Orbán Viktor az Európai Unióról is elmondta a véleményét, szerinte “50-50 százalék”, hogy szétesik, vagy nem, így “tehát mind a kettőre fel kell készülni” – a Hír TV Vezércikk műsorában Fricz Tamás politológus elemezte a miniszterelnök szavait.

A politológus szerint nagyon fontos gondolat, hogy a miniszterelnöknek vannak forgatókönyvei, mert az Európai Unióban “nincs egy közös éthosz, nincs egy közös szellemiség, értékrend.”

“Lehet, hogy átalakul, mint ahogy a mai nem azonos a hatok Európai Gazdasági Közösségével. De meg fog maradni az Európai Unió szerintem” – ezt már Navracsics Tibor nyilatkozta az atv.hu-nak. A miniszter szerint vannak közös értékek, “az értékek értelmezésével kapcsolatban vannak viták”.

“Én optimistább vagyok… Úgy gondolom, hogy egyben fog maradni az Európai Unió” – felelte a miniszter arra a kérdésre, hogy ő is 50 százalék esélyt ad-e arra, hogy nem marad egyben az Európai Unió. Ezt így indokolta:

“Az elmúlt hetven évben nagyon sok olyan közös eljárás és olyan közös megoldás alakult ki, amelyik a tagállamok számára hasznos és jó, és bebizonyosodott, hogy jó. A gazdasági közösség is már számos olyan előnyt mutatott, amelyek következtében a tagállamok érdek mentén is úgy fognak dönteni, hogy az Európai Uniót fenntartják”. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e közös éthosz ma az Európai Unióban, van-e közös értékrend, Navracsics így válaszolt:

„Vannak közös értékek, az értékek értelmezésével kapcsolatban vannak viták. De ellentétben a sok szemlélővel, én úgy gondolom, hogy ezek produktív viták, még ha sokszor konfliktusosak is. Mert ezek a viták, amelyek a kulturális különbségeket érthetővé teszik az Európai Unión belül, ha van fülünk, hogy meghallgassuk a másik érveit” – mondta a miniszter.

via ATV

- Advertisement -
Exit mobile version