fbpx

FRISS HÍREK

Kedden folytatódik a fenntarthatóságot középpontba helyező filmklubos vitaest-sorozat Kecskeméten

- Advertisement -

Aktív és értelmes, egyben érzelmes eszmecserét, remek gondolatokat hallhattunk már első alkalommal is a Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal és a Hunyadivárosi Közösségi Kert által szervezett vitafórumon, amit a klímaváltozás-környezettudatosság igencsak aktuális kérdéskörére építenek fel. Kedd este itt az újabb lehetőség, hogy érvekkel és összefüggésekkel rukkoljon elő bárki, ezúttal az energia, illetve a közlekedés témája szolgáltatja ehhez az apropót.

A vitaest-sorozat keretében a Holnap című francia filmet vetítik részleteiben, majd szót adnak a közönségnek, hogy meginduljon a közös beszélgetés, a filmrészlet átfogó kitárgyalása. Hogyan alkalmazkodjunk az emberi tevékenység által is megváltoztatott Földünk megszaporodott szélsőséges eseményeihez és viszonyaihoz, illetve mit tudunk tenni annak érdekében, hogy fajunk fennmaradhasson, és emberhez méltó életet élhessen a jövőben is?

Hasonló cikkünk:  2025 végére készen áll a sorozatgyártásra az új kecskeméti Mercedes-gyár - posztolta Szijjártó Péter

Az előző disputa is rámutatott, hogy bár globális és komplex a probléma, ezzel együtt egyáltalán nem szabad lebecsülni a helyi szintű cselekvések fontosságát. Ahogyan a születőben lévő kecskeméti Erdőpark is ezt a zöld küldetést hivatott beteljesíteni, ahol az elmúlt hétvégén a Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal kellemes hangulatú piknikkel köszöntötte az immár ténylegesen megérkező őszt, és hívták fel a figyelmet az általuk képviselt ügyekre.

Ugyanerre készülnek tehát október 17-én, kedd este hat órától a Hunyadivárosi Közösségi Ház falai között, és mindenkit szeretettel várnak, akik kíváncsiak, akik felelősséget éreznek, akiknek van véleményük, és akik akár el is mondanák azt.

A belépés díjtalan, ugyanakkor regisztrációhoz kötött.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...