fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Édenkert vagy sivatag: október 31-én, kedden a vízről folyik majd a fenntarthatósági disputa

- Advertisement -

A Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal és a Hunyadivárosi Közösségi Kert az ősz folyamán arra vállalkozott, hogy egy vitaest-sorozat keretében kéthetente átbeszéli a fenntarthatósággal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, a közönséget is bevonva, és aktív párbeszédet kezdeményezve.

Egy-egy filmrészlet közös megtekintése, majd néhány bevezető gondolat, és máris indulhat a nézetek ütköztetése, az élénk vita, hogyan tudjuk a hétköznapi életünket, az emberi létet fenntarthatóvá tenni, a természeti környezetet gyerekeink és unokáink számára is élhetően továbbadni.

Október 31-i, immár harmadik vitaestjükön a vízzel fognak foglalkozni. Igen nagyokat kortyolgatva szóba kerül majd a vízmegtartás és vízgazdálkodás kérdésköre, a sajátos homokhátsági helyzetünkből fakadó kihívások, vagy éppen a vízszennyezések okozta aggasztó problémák. Víz nélkül nincs élet, ezt már régóta tudjuk, de vajon elég komolyan vesszük-e?

Hasonló cikkünk:  "Elengedte" a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Az előző két alkalommal igen aktív volt a közönség: mind az élelmiszerbiztonsággal, mind az energiával és közlekedéssel foglalkozó vitafórumon remek felvetéseket és sokféle véleményt hallhattunk.

Feltehetőleg most sem lesz ez másképp, tehát érdemes lesz ellátogatni a Hunyadivárosi Közösségi Házba október 31-én, kedden este hat órakor, és eszmét cserélni, ötleteket meríteni, közösen gondolkodni, hogy a holnapunk jobb lehessen!

A belépés díjtalan, ugyanakkor regisztrációhoz kötött!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...