fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Gazdaság és helyi megoldások – kedd este újra filmklubos vitaest

- Advertisement -

Eddig minden alkalommal megtelt a Hunyadivárosi Közösségi Ház nagyterme, és valószínűleg így lesz ez a negyedik filmklubos vitaesten is, amely kedd este a gazdasági szempontokat veszi górcső alá a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében.

Teszi mindezt interaktívan, hiszen a Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal és a Hunyadivárosi Közösségi Kert szervezésében zajló vitaest-sorozaton egy félórás filmblokk megtekintése után mindenkinek lehetősége van az érvelő vitára, az aktív gondolatcserére.

A filmes apropót a Holnap című 2015-ös francia dokumentumfilm szolgáltatja, majd a moderátor veszi át a szót, és ad teret a közös beszélgetésre, inspirálja a résztvevőket, hogy fejtsék ki a saját meglátásaikat. Így aztán az est végére átfogó képet kaphatunk, hogyan is lehetne az életmódunkat olyan irányba terelni, ami egyszerre jó nekünk és Földünknek is.

Előző alkalommal a vízfogyasztás, vízmegtartás, illetve vízgazdálkodás témája került terítékre, és derült ki, hogy bár nagy a baj, még mindig lenne megoldás a klímaváltozás közepette is a vízkészleteink megóvására.

Hasonló cikkünk:  Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egy-két éjszakára jöjjenek a turisták Kecskemétre?

A gazdasági megközelítéstől elsőre talán sokan megijednek, pedig az olykor elvont fogalmak valójában egészen hétköznapi jelentéssel bírnak. A körkörös gazdaság szempontja mögött a minél kisebb hulladéktermeléssel járó fogyasztást találjuk, rövidebb ellátási láncról pedig akkor beszélünk, ha a paradicsomot helyi termelőktől vesszük, és nem Görögországból kerül az asztalunkra.

De egész egyszerűen be lehet mutatni a helyi pénz működésében rejlő lehetőségeket is. Ahogy az esten arra is fény derül, hogy kerül a rocksztár David Bowie arcképe egy bankjegyre.

November 14-én, kedd este hat órától tehát disputa a gazdaságról közérthetően, és elsősorban a helyi megoldásokat előtérbe helyezve. A Hunyadivárosi Közösségi Ház nyitott kapui, és a szervezők várják a téma iránt érdeklődőket!

A belépés díjtalan, ugyanakkor regisztrációhoz kötött.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...