fbpx

FRISS HÍREK

VÍZSZINT – KOORDINÁTÁK: Kontor Enikő kiállítása Budapesten

- Advertisement -

Kontor Enikő kecskeméti keramikusművész 2022 áprilisában mutatta be VÍZSZINT című kiállítását a városi Kápolna Galériában. A különleges installáció november 15. és december 1. között ismét látható lesz, ezúttal Budapesten, a K.A.S. Galériában.

Kontor Enikő a Nemzetközi Kerámia Stúdió rezidens művésze, a Kápolna Galériában rendezett kiállítások egyik kurátora. Konceptuális tárlata korábban sikeres volt Kecskeméten, elgondolkodtató kerámiasorozatát félhomály, éles lézerfény, és egy kísérleti videóinstalláció tette egésszé. Az installációt a művész szabadverse kísérte.

A VÍZSZINT kiállítást 2022-ben Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas képzőművész nyitotta meg, a műtárgyak később a Forrás folyóirat 2022. decemberi számában (54. évf. 12. sz.) jelentek meg Novák Piroska művészet és design teoretikus esszéjével. 

„Kontor Enikő egy mesterséges, ezért nyomasztó, sőt fojtogató világot teremtett meg. Ez az univerzum mintha a víz alatt létezne, mi nézők pedig a mélységből, a tengerfenékről szemlélnénk a nyugodt víztükör felszíne alatt paralel vonalban zajló eseményeket” – írta Novák.

Hasonló cikkünk:  Kisöpörte az éjjeli eső a szaharai homokot – mégis mit keres itt Kecskeméten?

„Ezek a harmadolt és sokadolt, vasoxid-színezte transztárgyak (pontosabban: alanyok) az előző kerámiagenerációk korongról leszáradt genomjaiból születtek újjá, a faktúra-erekbe préselt, epidermis-időt agyagi ágon őrizve” – mondta megnyitó beszédében Ulrich.

A VÍZSZINT – KOORDINÁTÁK kiállítást ezúttal is Kontor Enikő egy szabadverse vezeti fel.

Egyre közelítenek a távolságok.

Az összetartásbòl kijózanító, 

paralel események bontakoznak ki.

Rögzített helyzetek.

Vízszint alá – fölé, vagy inkább bele helyezkednénk?

Megnyitó: 2023. november 15., szerda 18 óra

Helyszín: K.A.S. Galéria, Budapest

A kiállítást megnyitja: Novák Piroska

Kontor Enikő VÍZSZINT – KOORDINÁTÁK kiállítása megtekinthető november 15. és december 1. között. További részletek az esemény Facebook oldalán.

Ulrich Gábor megnyitóbeszéde a librarius.hu oldalon olvasható.

Novák Piroska esszéje online a Forrás weboldalán elérhető.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...