fbpx

FRISS HÍREK

Lidércfény – Szabó Eszter és Antal Kitti közös kiállítása nyílik az L1 Galériában

- Advertisement -

Az ébredező természetről fog szólni Szabó Eszter grafikusművész és Antal Kitti kerámiaművész közös kiállítása. A lidércfény – latin nevén ignes fatui – rejtélyes megfoghatatlanságához hasonlítják az élő környezetet, amely munkájukat ihlette. Az Ignes fatui című szezonnyitó tavaszi tárlat február 29-én nyílik a független L1 Galériában.

Antal Kitti rovarokat idéző egyedi kerámiatárgyakat készített, és Szabó Eszter a legújabb növényábrázolásait mutatja be a Galériában. – Tájékoztat az esemény leírása. A grafikus azt az elkészült sorozatot állítja ki, amelynek korai vázlatait szintén az L1 Galéria egy csoportos kiállításán ismerhette meg a közönség. 

Mi az a lidércfény? Az ignes fatui arra a kémiai folyamatra utal, amikor a növények bomlása során kiszabaduló gázok meggyulladnak. Ezeket kis lelkeknek, lidérceknek nézte a régi idők embere.

Hasonló cikkünk:  Független szerkesztőségek kiállása a megtámadott Átlátszó mellett

Szabó Eszter grafikusművész és Antal Kitti kerámiaművész közös kiállítása a télből ébredő érzékeinkre rezonál. Mindkét alkotó vallja, a rácsodálkozás teremt új kapcsolatot a környezetünkkel. Részleteiben fedi fel magát a művészeket inspiráló természet; e sötét, ismeretlen, új összefüggéseket csak új érzékenységgel érhetjük. A profán létezés valótlanságaiban vissza-visszavágyódunk az élő környezetbe, a természet ciklikus megújulásában keressük azt, amit modern emberként elvesztettünk.

Megnyitó: 2024. február 29. 18 óra

Helyszín: L1 Galéria, 6000 Kecskemét, Lestár tér 1. (120-as csengő)

A kiállítás március 16-ig megtekinthető előre egyeztetett időpontban. A látogatás díjtalan, a vendégek a helyszínen támogathatják kortárs alkotók munkáját.

További részletek az esemény Facebook oldalán.

Szabó Eszter korábbi munkái: https://www.instagram.com/esztirka/?hl=hu

Antal Kitti korábbi munkái: https://www.instagram.com/artofkittiantal/?hl=hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...